Mathieu Coucke trekt naar de EuroMillions League

Redactie KW

Mathieu Coucke speelt voor de rest van het seizoen bij Mons-Hainaut in de EuroMillions Basketball League.

De speler van Kortrijk Spurs kreeg eerst een aanbieding bij Okapi Aalstar door toedoen van hun coach Yves Defraigne. “Maar dit ging uiteindelijk niet door”, vertelt de Markenaar. “Op dat moment testte ik positief op Covid-19. Mede daardoor verkoos het Aalsterse bestuur om voor eigen jeugd te gaan. Dit was niet naar de zin van Defraigne die in me geloofde en bracht me in contact met Frank Demeulemeester van Mons-Hainaut die uitkomt in de EuroMillions Basketball League.”

“Eerst trainde ik er individueel, maar al vlug sloot ik aan bij de groep. Dit was voor mij een enorme aanpassing. Hier krijg ik ook een heel andere rol dan bij Kortrijk. Het tempo ligt dan ook beduidend hoger dan in TDM1. De bedoeling is om volgend seizoen een met een dubbele licentie voor Mons en een tweedeklasser te spelen. De eerste optie zal Kortrijk zijn, maar ik ga zeker ook andere aanbiedingen in overweging nemen. Nu hoop ik stiekem al wat speelgelegenheid te krijgen maar ik ben realistisch. Het belangrijkste blijft evenwel de ervaring opdoen tijdens de trainingen. Ik merk dat ik fysiek nog sterker moet worden en sneller. Daarvoor staan er dagelijks twee oefensessies op het menu. Zowel teamtrainingen, shooting en fitness komen aan bod. Ik ben al heel blij dat ik kan blijven trainen.”

“Het was Bert Wyseur die er voor zorgde dat ik een mentaliteitswijziging onderging. Ik liep het allemaal zo een beetje op zijn beloop tot Bert me erop wees dat ik extra hard zou moeten werken als ik ergens wilde komen. Ik nam zijn raad ter harte en zette enorme stappen. Bert maakte van mij een betere speler. Maar ook als persoon evolueerde ik. Maar ook Jeroen Debaveye ben ik enorm dankbaar. Hij gaf me de kans om aan te treden in de eerste ploeg. Voor mij is dit nu een jongensdroom die wat dichterbij komt. Hier ben ik heel dankbaar voor. Nu wil ik deze kans grijpen”, glundert Mathieu Coucke.

(BV/ELD)