Mathieu Bergen: “Mijn beslissende actie was op basis van de nieuwe regels toegelaten”

Redactie KW

Uit bij Mons B is Kortrijk Sport CB One toch in zijn opzet geslaagd om er, zij het nipt, te gaan winnen (69-71). Het was Mathieu Bergen die de cruciale actie succesvol kon afronden.

“Mons B was haast ongewijzigd in vergelijking met vorig seizoen”, opent de Sport-guard. “Enkel Simon Buysse was naar Oostende vertrokken. Het is een bijzonder jong team, maar ze deden veel ervaring op en zijn duidelijk matuurder geworden. In de eerste wedstrijdhelft speelden we georganiseerd en verzorgd. We liepen zelfs een vijftiental punten uit. Maar in het derde quarter speelden we geen systeem meer en liepen gewoon met de tegenstander mee, wat geen goed idee was.”

“De thuisploeg dichtte de kloof en liep zelfs vijf punten uit. Het duurde tot in het vierde quarter voor wij opnieuw in ons spel raakten. Met nog 20 seconden te spelen stonden we gelijk. In de slotseconden zette ik zelf een actie in en slaagde, wat ons in extremis de zege opleverde”, doet Mathieu Bergen het wedstrijdverhaal.

“We ondervinden dat de jeugdspelers steeds meer verantwoordelijkheid krijgen”

Met de competitiestart werden ook enkele nieuwe basketregels ingevoerd. “De coach had die met ons besproken op training, maar we hebben er niet specifiek op getraind. Het komt er vooral op neer dat er minder loopfouten worden gefloten, de regels lijken een beetje beter afgestemd op de NBA-regels. De wedstrijd moet minder onderbroken worden en de aanvaller wordt in feite nog beter beschermd. Het is wel fijn dat mijn beslissende actie op basis van de nieuwe regels toegelaten was.”

Belgrade

Zondag ontvangt Kortrijk Sport in het eigen Lange Munte het Waalse Belgrade. “Een team dat zich versterkt heeft”, weet Bergen. “Ze verloren vorig weekend slechts met drie punten van De Pinte. Onze kansen schat ik net als tegen Mons fiftyfifty in. Ik hoop nu maar dat we beter doen dan vorig seizoen. Dan kunnen we wel top vijf halen.”

“We ondervinden dat onze jeugd steeds meer verantwoordelijkheid krijgt en een verzwakking voelen we niet. Erg positief is dat een junior als Thibault Duvillier tegen Mons in de eerste helft minuten kreeg en er zelfs in slaagde een driepunter te scoren. Hij lijkt me een speler van het type Tom Delmulle, maar zijn shot is nog iets beter. Ook Laurens Vanderhaeghen leverde goed werk, zowel offensief als defensief.

“De coach kan nu gerust roteren zoals hij dat wenst. Zo hoeft niemand langer dan 28 minuten per match op het veld te staan”, besluit Mathieu, die blij is met de drie op drie van de Sportfanionploegen. “Dat zal al een tijdje geleden zijn dat we iets dergelijks konden voorleggen. De Two kon op verplaatsing winnen en ook de Three toont ambitie in hun reeks.”

(SJK)

Zondag 10 september om 17 uur: Kortrijk Sport One – Belgrade One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier