Marko Kuridza maakt heroptreden in oefenmatch tegen Gravelines

In maart kwam Marko Jagodic Kuridza nog in actie tegen de Antwerp Giants. © BELGA

In een vriendschappelijke wedstrijd heeft BC Oostende, zonder zijn internationals, met 64-88 verloren tegen Gravelines-Duinkerke, dat na tien speeldagen een gedeelde negende plaats bekleedt in Frankrijk.

De nationale ploegen spelen momenteel interlands in de eerste fase van de kwalificatiegroep om de wereldbeker. Elias Lasisi, Jean Salumu en Vincent Kesteloot zijn bij de Belgian Lions aan de slag, Vladimir Mihailovic bij Montenegro. Jean-Marc Mwema speelde niet om zijn knie te laten rusten. Bij de bezoekers speelde de geblesseerde Quentin Serron, ex-Oostende, niet mee. Zo schreef Dario Gjergja een onuitgegeven twaalftal op het wedstrijdblad in.

Hij gaf hen allemaal speelminuten. In de basis-vijf stonden de jonge Kroaat Luka Kotrulja en Dammenaar Simon Buysse naast Dusan Djordjevic, Tonye Jekiri en Chase Fieler. Buyse speelde ruim 31 minuten, Kotrulja meer dan 28 minuten. Oostende bleef tot 12-15 ongeveer op gelijke hoogte. Tussen de zesde en tiende minuut sprintten de Noord-Fransen naar een 17-35-voorsprong. Na een kwartier bedroeg het verschil al een dikke twintiger: 21-47. Na de rust (30-51) controleerde Gravelines-Duinkerke rustig de partij: 36-62, 46-67 en 52-76.

De Oostendse topschutters waren Fieler (12), Jekiri (11) en Kuridza (10) die na zijn elleboogoperatie in september zijn heroptreden maakte. Jekiri (8) en Buysse (5) plukten de meeste rebounds. Het verschil in assists (8-24) was heel groot. (PR)