Marjorie Carpréaux leidt DS Waregem met 27 punten naar de zege

Marjorie Carpréaux was met 27 punten de uitblinker. © ELD

In de Top Division Women 1 omzeilde een gehavend Declercq Stortbeton Waregem de moeilijke klip op het veld van Sint-Katelijne Waver. In de slotfase was het net iets trefzekerder. Het werd 71-78.

DS Waregem, zonder An-Katrien Nauwelaers, Eva Devliegher en Shanavia Dowdell, begon het best aan de partij, 0-7. SKW antwoorde gevat met drie bommen op rij, 9-7. Een enthousiaste thuisploeg liep zelfs uit tot 19-11 na 8 minuten spelen. Marjorie Carpréaux bracht DS in haar eentje terug in het spoor, 19-17 na 10 minuten. Beide ploegen bleven in elkaars buurt tot Lore Devos met een driepunter de bezoekers een voorsprong bezorgde van 10 punten, 30-40. Even later zette Michala Johnson de 35-43 ruststand op het bord.

Waregem kwam het best uit de kleedkamer en liep via Johnson maximaal 11 punten uit, 44-55. SKW klampte echter aan en sloop terug tot 58-62 na 30 minuten. In de slotperiode bracht Resimont de thuisploeg helemaal terug 65-65. Tot 68-68 en met nog 4 minuten op de klok bleef de thuisploeg in het spoor. SKW was daarna offensief onmondig waardoor Waregem nog makkelijk de zege binnenhaalde. Uitblinkster Carpréaux mocht de vanop de vrijworplijn de laatste Waregemse punten maken. Eindstand 71-78. Zaterdag staat de topper tegen landskampioen Castors Braine op het programma in De Treffer.