Marieke Versavel keert terug naar Blue Cats Ieper

Marieke Versavel enkele jaren geleden tijdens haar eerste periode bij Ieper. (Foto EF) © Marieke Versavel enkele jaren geleden tijdens haar eerste periode bij Ieper. (Foto EF)
Redactie KW

Blue Cats Ieper heeft een toptransfer weten vast te leggen. Marieke Versavel, de voorbije drie seizoenen aan de slag bij eersteklasser Jeugd Gentson, keert terug naar de club waar ze begon te basketten en de grootste successen uit de geschiedenis van het Ieperse damesbasketbal meemaakte.

Het is een keuze die ik louter om praktische redenen maak“, vertelt Marieke Versavel. “De combinatie tussen mijn werk, mijn gezin en het basketbal wordt met drie trainingen in de week een beetje te veel. Daarom kies ik bewust om iets dichter bij huis te spelen, met een training minder in de week.”

“Ieper blijft voor mij altijd iets speciaals. Wat ik met Ieper in het verleden meegemaakt heb, dat zal ik in België nooit meer meemaken. Daarvoor is het damesbasketbal te sterk geëvolueerd en geprofessionaliseerd. De kloof is best groot geworden in eerste klasse, met twee uitersten en weinig tussenin. Nu is het misschien een stap terug, maar wie weet zet ik weer de stap naar eerste klasse als er nieuwe omstandigheden zijn.”

Voor de titel

Het is voor Marieke Versavel zeker nog niet het begin van het einde van haar carrière. “Het is dus geen keuze omwille van het sportieve, maar toch is dit voor mij niet zo maar een beetje de tijd doden. Ik speel altijd met heel veel zin en ambitie. Als je aan een competitie begint, dan speel je mee voor de hoofdprijs en dat is precies wat ik met Ieper wil bereiken. Volgend seizoen gaan we voor de titel!”

(BV)