Marieke Versavel hoopt met Blue Cats Ieper One zo lang mogelijk ongeslagen te blijven

Blue Cats One met Marieke Versavel (rechts onder) © foto EF
Redactie KW

Blue Cats Ieper One is nog steeds ongeslagen in eerste landelijke. Dit weekend wacht de ploeg van coach Ringo Decaestecker een verre trip naar Houthalen. Marieke Versavel hoopt er de eerste nederlaag met minstens nog een weekje uit te stellen.

Tegen Kangoeroes Pitzemburg Mechelen zegevierden de Blue Cats vorig weekend met 72-85 en zo blijft Ieper ongeslagen mee op kop van de rangschikking. “Het was zeker niet onze mooiste overwinning“, geeft Marieke Versavel, in deze wedstrijd goed voor 17 punten, grif toe. “Maar we hebben deze match gewonnen en uiteindelijk is het in de eerste plaats vooral het resultaat dat telt.”

“Voor de rust konden we rekenen op een heel sterke verdediging en die heeft wellicht ook het verschil van deze wedstrijd gemaakt. Na de pauze liep het een stuk moeilijker en kwam Mechelen nog wat terug in de partij. Met enkele driepunters konden we het pleit alsnog in ons voordeel beslechten.”

Nooit een cadeau

Dit weekend wacht de troepen van coach Ringo Decaestecker een verplaatsing naar het verre Limburg. DBC Houthalen pakte tot nu toe een twee op vier en verloor twee keer in eigen huis. “Op Houthalen spelen is nooit een cadeau”, gaat Marieke Versavel verder. “We zullen opnieuw het beste van onszelf geven en hopelijk levert dat ons de overwinning op. We vechten als ploeg voor elke bal en dat levert tot nu toe elke keer weer resultaat op.”

“We willen dan ook zolang mogelijk ongeslagen blijven, maar elke match dat de competitie verdergaat weet je ook dat de eerste nederlaag een stapje dichterbij komt. We zijn heel goed aan het seizoen begonnen en dat willen we liefst van al zolang mogelijk zo houden. We zijn natuurlijk ook realistisch, een plaatsje in de top vijf van de eindrangschikking zou heel mooi zijn.”

(BV)

Zaterdag 12 oktober om 20 uur: DBC Houthalen – Blue Cats Ieper One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten