Margot Buffel wil hoge ambities waarmaken met KB Oostende Bredene One

De damesploeg van KB Oostende Bredene One won afgelopen weekend in eigen huis van Houtem. Dit weekend staat een duel op bezoek bij Spart Laarne Two op het programma. Margot Buffel hoopt met haar team opnieuw de overwinning te pakken en zo de hoge ambities voor dit seizoen waar te maken.

Margot Buffel (rechts) probeert Kyara Dufour van Basket Blankenberge af te stoppen. (Foto Bart) © VDB

Tegen Houtem won de damesploeg van KB Oostende Bredene One afgelopen zondagmiddag met 64-47. Het was geen gemakkelijke overwinning voor KBOB, maar de drie punten zijn wel binnen. “We wisten dat het geen eenvoudige wedstrijd ging worden”, vertelt Margot Buffel. “Het was nodig om van begin tot einde het hoofd erbij te houden. We konden al snel op voorsprong kwamen, maar dat betekende niet dat Houtem zich zo maar gewonnen gaf. Net na de rust kwamen ze weer terug in wedstrijd, maar op het juiste moment konden we opnieuw een kloofje slaan. Wij vonden ons ritme terug en diepten de kloof opnieuw uit naar twintig punten. Een deugddoende overwinning en ook heel verdiend.”

Bijzondere wedstrijd

Dit weekend is Sparta Laarne Two de volgende tegenstander van Buffel en co. Het is de laatste wedstrijd voor de winterbreak voor de ploeg van coach Flore Pottelancie. “We hopen om ook dit weekend de overwinning binnen te halen”, gaat Margot Buffel verder. “Het wordt voor ons zelfs een beetje een bijzondere wedstrijd, omdat met Margaux Schepens een ex-speler van ons van enkele jaren geleden op dit moment voor Laarne uitkomt. Dat geeft de wedstrijd nog altijd wat extra’s om er nog meer voor te gaan dan anders. Op basis van de klassering moeten we Laarne zeker kunnen kloppen, maar die logica gaat in het basketbal al een tijdje niet meer op. We zullen van de eerste tot de laatste minuut heel geconcentreerd moeten spelen om de overwinning binnen te halen. Iedereen kan van iedereen winnen in deze reeks, het is dus hoe dan ook opletten geblazen. Hoe langer we de concentratie hoog weten te houden, mag er normaal geen probleem zijn. We moeten ons niveau zo constant mogelijk houden gedurende de wedstrijd.”

Top drie

In de klassering van tweede landelijke bij de vrouwen staat KB Oostende Bredene samen met K-Basketteam Kortrijk Two op een gedeelde tweede plaats, op drie wedstrijden van de ongeslagen leider Phantoms Boom Two. “We hopen nog steeds om het seizoen te eindigen in de top drie van de rangschikking. Met het traject dat we dit seizoen al afgelegd hebben, lijkt dat ook nog steeds haalbaar, dus houden we die doelstelling nog altijd aan.” Na de winterstop volgt voor KB Oostende Bredene meteen de topper in eigen huis tegen K-Basketteam Kortrijk Two. “Veel vooruitkijken heeft geen zin. We moeten gewoon eerst de match tegen Laarne tot een goed einde brengen en dan kunnen we ons voorbereiden op de volgende tegenstander. Wedstrijd per wedstrijd werken we naar ons doel toe.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.