https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Luisa Nichelson (Wytewa) tegen ex-ploeg en zus Andrea: “Beide ploegen hebben veel snelheid en behendigheid”

Redactie KW

Luisa Nichelson is psychomotorisch therapeut in het PC Sint-Jan-Baptist in Zelzate. Ze is aan haar tweede seizoen toe bij Wytewa en speelde voordien vier jaar bij Osiris Aalst, de tegenstander van dit weekend, waar haar zus Andrea nog speelt.

“Ik kijk enorm uit naar zaterdag. Mijn zus speelt nog steeds in Aalst dus ik kom er nog regelmatig over de vloer”, aldus de 25-jarige Luisa Nichelson uit Sint-Amandsberg die op de 1 speelt. “Van de speelsters met wie ik samen speelde, weet ik exact wat ze kunnen. De helft van de ploeg is toch nieuw voor mij dus dat blijft zoeken. Ik verwacht een gelijkopgaand duel.”

“We zijn beide als ploeg nog op zoek op het veld en hebben naar mijn gevoel dezelfde troeven: veel snelheid en behendigheid. Het zal erom gaan wie het meest fris in zijn hoofd blijft, vermoed ik. Ik kijk er vooral naar uit om voor de eerste keer tegen mijn zus Andrea te spelen na altijd samen gespeeld te hebben. Het wordt zeker en vast interessant.”

Goede sfeer

“We hebben beiden onze eerste twee matchen verloren dus is het voor beide ploegen heel belangrijk om te winnen. Toch denk ik dat het in beide ploegen om de sfeer draait. We hebben een heel leuke ploeg die goed overeenkomt. Winnen is altijd leuker, maar ik amuseer mij wel in de ploeg. Bij Aalst is mij dat ook bijgebleven. De sfeer na de match blijft steeds goed.”

“Het is slechts het begin van het seizoen en wij hebben als ploeg onze voorbereiding wat gemist. Er zijn een aantal nieuwe speelsters bijgekomen waardoor ons spel van vorig jaar is veranderd. We moeten nog op zoek gaan naar elkaar en kijken wat we best kunnen brengen als ploeg. We babbelen over mogelijke opties en aanpassingen dus tijd zal raad brengen.”

“Een gedroomde start is het niet, maar zoals ik al zei moeten we nog wat meer ingespeeld geraken op elkaar. Door omstandigheden kon ik nog niet veel aanwezig zijn op training waardoor ik – louter voor mezelf – nog niet het gevoel heb dat we vertrokken zijn. Komende weken zouden we voltallig moeten zijn op training. Dat zal dan ook duidelijkheid scheppen. Ik geloof erin dat we een goede ploeg hebben en zeker de middenmoot kunnen halen dit seizoen. Dat moet dan ook onze ambitie zijn, maar dat is nog niet uitgesproken bij ons in het team. De grootste ambitie is om er een mooi en leuk seizoen van te maken op en naast het veld.”

(RV)

Zaterdag 9 oktober om 21 uur: Osiris Okapi Aalst Two – Wytewa Roeselare One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.