Louis Van Herpe is sterkhouder bij Bobcat Wielsbeke One: “De volgende duels moeten we winnen”

Louis Van Herpe. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

In derde provinciale A verloor Bobcat Wielsbeke One na zeven speeldagen pas voor het eerst op het veld van Bbv Oedelem One. Na verlengingen werd het 85-81. Dit weekend staan in Sporthal de Vlaschaard de wedstrijden tegen KBGO Finexa Basket@Sea Three en Basket Midwest Izegem Three op het programma.

Nadat een week eerder leider Rapid Langemark met indrukwekkende 102-66-cijfers naar huis werd gestuurd, verloor de ploeg van sterkhouder Louis van Herpe voor het eerst dit seizoen van Bbv Oedelem na verlengingen. “We zijn heel goed aan het seizoen begonnen, met uitzondering van vorig weekend”, steekt Wielsbekenaar Louis Van Herpe (30) van wal. “Tot op enkele seconden voor het eindsignaal stonden we drie punten voor, tot we een driepunter om de oren kregen. In de verlengingen gingen we ten onder. Oedelem is een goed uitgebalanceerde ploeg die nooit afgaf. Het zat ons ook echt niet mee. In de slotperiode kregen we geen enkele fout in ons voordeel gefloten. Dat slotquarter en de verlengingen stond de foutenlast op 3-15. Een week eerder trokken we wel aan het langste eind tegen de toen ongeslagen medeleider Langemark. Bij de rust stonden de bordjes op 39-37, maar plots werden de defensieve teugels aangespannen, en lieten we een immense 63-29 noteren na de rust.”

We willen de heenronde het liefst afsluiten met die ene nederlaag tegen Oedelem

Twee wedstrijden

Dit weekend staan er twee wedstrijden op de kalender. Vrijdagavond komt met KBGO Finexa Basket@Sea Three de achtste in de stand op bezoek. “Geen idee wat we mogen verwachten van de kustjongens”, gaat Louis verder. “Het is vrijdagavond, iedereen heeft gewerkt… We zullen onmiddellijk bij de les moeten zijn. Dit duel moeten we binnenhalen. En ook tegen Izegem mogen we de buit niet uit handen geven. Dit weekend moet een twee op twee opleveren als we een beetje ademruimte willen hebben om ons doel te bewerkstelligen. We willen de heenronde het liefst afsluiten met die ene nederlaag tegen Oedelem. Vooraf zijn niet echt ambities uitgesproken door het bestuur. Er werd geen enkele druk op onze schouders gelegd. Toch willen we niet onder stoelen of banken steken dat we een promotie naar tweede provinciale wel zien zitten. Met de ploeg die we nu kunnen opstellen, zouden we daar zeker geen gek figuur slaan. Maar zover zijn we nog lang niet. Daarvoor zullen we moeten afrekenen met onder andere Basket Midwest All-in Garden Tielt. Dat zal de te kloppen ploeg zijn in de strijd voor de hoofdprijs”, besluit Louis Van Herpe. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier