Lien Delmulle (ION Basket Waregem One) vindt seizoen nu al geslaagd

© ELD
Redactie KW

Zaterdagavond staat in eerste landelijke de clash tussen Basket Willebroek One en ION Basket Waregem One op de kalender.

Een wedstrijd van groot belang tussen de tweede en de leider. Beide ploegen willen immers promoveren naar eerste nationale. Waregem ging de winterstop in met slechts één nederlaag. Ook na de break zijn de dames van coach Frederic Claessens in overdrive aan de tweede ronde begonnen met zeges tegen SKW (40-77) en Wytewa Roeselare (110-60). Daarmee lijken ze klaar voor de absolute topper tegen Basket Willebroek.

Voor de winterstop zaten we ondanks dat we toch nog wonnen in een dipje“, vertelt kapitein Lien Delmulle (26). “Die onderbreking heeft ons duidelijk deugd gedaan met terug twee ruime zeges. Tegen Roeselare vorige week brachten we mooi basketbal. De tweede helft was iets minder, maar daar probeerden we enkele nieuwe zaken uit.”

Promoveren

Zaterdag staat een bezoekje aan Basket Willebroek op de kalender. De nummer twee heeft drie nederlagen op de teller staan. “Net als wij hebben zij de ambitie om te promoveren”, gaat de Wakkense verder. “Dat het geen gemakkelijke klus zal worden is duidelijk. Het is een heel ervaren ploeg met als speerpunt Ines Beaurang. Het is een snelle, grote ploeg waarvan de scores uit alle hoeken kunnen komen. Willen we de punten pakken, dan zullen we op ons best moeten zijn. Ook tijdens de heenwedstrijd slaagden we er pas in de slotperiode in om afstand te nemen.”

Waregem presteert sterker dan verwacht. “Dat had inderdaad niemand durven voorspellen”, zegt Lien die vertegenwoordiger in de farmaceutische industrie is voor de Benelux en Frankrijk. “We zijn heel jong maar de puzzelstukjes passen wonderwel heel goed in elkaar. We kunnen nu al, ongeacht of we kampioen spelen of niet, spreken van een geslaagde campagne. Het is nog heel vroeg om al te spreken over promotie. Er kan nog van alles gebeuren.” Ook in de beker wil Lien met haar team schitteren.

“Daar treffen we voor de Beker van Vlaanderen reeksgenoot Sint-Katelijne-Waver. “SKW zal naar alle waarschijnlijkheid aantreden met speelsters uit eerste nationale. Maar ook dan zijn we zeker niet kansloos in een heen- en terugmatch. En ook voor de West-Vlaamse beker staan we in de kwartfinale tegen Blue Cats Ieper, de ploeg die ons de enige nederlaag aansmeerde in de competitie.” Lien maakte in het tussenseizoen de overstap van Dynamite Deerlijk. “Ik had toch wel een aanpassingsperiode nodig. Door een hardnekkige blessure kwam ik vorig seizoen amper in actie. Nu is het goede gevoel helemaal terug. Ik kan nu een constant niveau aanhouden en ik kan vooral in verdediging en rebound mijn ding doen”, besluit Lien Delmulle. (ELD)

Zaterdag 18 januari om 20.45 uur: Basket Willebroek One – ION Basket Waregem One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier