Liège Panthers verslaat Kortrijk Spurs

Kortrijk Spurs kon geen vervolg breien aan de sterke prestatie van vorige week© VDB

In de hoogste klasse van het damesbasketbal kon Kortrijk Spurs geen vervolg breien aan de sterke prestatie van vorige week tegen Kangoeroes Mechelen. Tegen de Liège Panthers ging de ploeg van coach Benny Mertens na de rust ten onder. Het werd 54-73.

Onder aanvoering van Henket gingen de bezoekers het best van start: 6-14. Bij Kortrijk werd slordig omgesprongen met de open kansen waardoor Luik de eerste periode afsloot met een 12-18 voorsprong. Ducoulombier opende de tweede periode met een bom. Vrijworpen van Devliegher en opnieuw Ducoulombier brachten de Spurs terug tot 19-20. Via Maes werd een 0-7 neergezet: 19-27. Kortrijk plaatste daar op zijn beurt een 10-2 tegenover. 29-29 ruststand.

Na de koffie was het Heyse die de thuisploeg voor het eerst op voorsprong bracht: 33-29. Tot halfweg de derde periode hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 40-40. Vier driepunters van Luik zorgden voor een 45-52 tussenstand na driekwart spelen.

In de slotperiode zette Schmidt voor het eerst een tienpuntenkloof op het bord: 49-60. Enkele minuten later werd dit een twintiger: 50-70. De thuisploeg kwam in dat vierde quarter nog amper tot scoren met zware 54-73 cijfers tot gevolg.

Speelden: S. Devliegher 6, Storme 8, Heyse 7, Gaspar 4, Van Thuyne 2, Foucart 7, E. Devliegher, Ducoulombier 10, Leire 2, Strumane 2, Duhamel 6, Vanmarcke.