Liége Panthers te sterk voor Dynamite Deerlijk

Youngster Yante Stumane op weg naar een score. © ELD

In Top Division 1 verloor Dynamite Deerlijk op eigen veld van Liège Panthers met 52-70.

Deerlijk – die het moest stellen zonder Phebe Raman en Silke Storme – begon matig aan de partij: 7-18 na 5 minuten. Daarna volgden vijf minuten zonder score waardoor we de tweede periode ingingen met een 7-21 tussenstand. Veel beterschap kwam daarin niet voor de thuisploeg. Enkel Lore Capoen kwam aanvallend goed voor de dag. Luik mocht naar hartenlust driepunters afvuren. De kloof liep op tot 18-41 aan de rust.

De dames van coach Benny Mertens kwamen het best uit de kleedkamer, maar veel afknabbelen van de achterstand zat er niet in: 34-52 na driekwart spelen. In de slotperiode stond het maximale verschil van 24 punten op het bord: 34-58. Bommen van Tesse Kapenga en Yante Stumane beperkten uiteindelijk het verschil tot 18 punten. Eindstand 52-70. Door deze nederlaag staan Deerlijk en Luik nu op een gedeelde vijfde plaats. Zondag komt Jeugd Gentson op bezoek naar de Gaverhal.

Quarterstanden: 7-21/18-41/34-52/52-70

Deerlijk: Strumane 7, Leire, Degels 2, Delmulle, Capoen 10, Kapenga 6, Lemmens 5, Gaspar 15, Devliegher 5, Foucart 2.