Liège Panthers na de rust voorbij House Of Talents Spurs

Emma Van Thuyne gaat voorbij Natacha Doppee. © ELD

Geen vierde zege op rij voor de dames van House Of Talents Spurs. Na de rust gingen de dames van coach Benny Mertens onderuit. Het werd 59-78.

Het begon nochtans goed voor de thuisploeg, die terug op de diensten van Emma Van Thuyne kon rekenen. Lisa Foucart opende met een bom. Evi Heyse en Herlihy diepten de kloof uit tot 11-4 halfweg de eerste periode. De zusjes Devliegher en een afstandsshot van Duhamel brachten de bordjes op 22-12 na 10 minuten. Tot zover het goede nieuws. In deel twee kwamen de Spurs nog amper in het stuk voor. Enkel Heyse kon de handen op elkaar krijgen bij het thuispubliek. De bezoekers roken bloed, en met een bom van Descamps kwamen de Walen zelfs op voorsprong: 26-27.

Van Thuyne zette de stand in evenwicht halfweg: 30-30.

Na de rust bleef Kortrijk in hetzelfde bedje ziek. De weg naar de ring werd moeilijk gevonden, terwijl Luik via Rotberg een voorsprong opbouwde van 9 punten na driekwart spelen: 43-51. In de slotperiode ging Luik op zijn elan door. Spurs onderging en zag de kloof nog aandikken tot 19 punten na een driepunter van Tremblez. Eindstand 59-78. Volgend weekend trekt House Of Talents naar Basket Lumen opzoek naar de vierde zege van het seizoen. (ELD)