Levi Randolph wijst Oostende de weg naar winst in Hasselt

Levi Randolph was de uitblinker van Filou Oostende. © P.R.

In Hasselt heeft Filou Oostende ook zijn vijfde competitiezege geboekt: 81-88 tegen Limburg United. De Limburgers, die in paniek twee weken geleden al een coacheswissel doorvoerden, blijven aan de staart van de stand.

Limburg United nam wel de beste start van 13-10 en ging ondanks 13-15 naar 24-19 in het initiële kwart. De Oostendenaars reageerden tot 32-30, maar moesten halverwege de match met een 45-36-achterstand naar de kleedkamer. De Oostendenaars hadden tien balverliezen geleden en amper zes assists uitgedeeld. Bij Oostende telde Randolph toen tien punten, het duo Jantunen-Gillet elk zeven. Bratanovic had toen zijn heroptreden gemaakt.

Gjergja geblesseerd

Voor coach Dario Gjergja volgde er geen tweede helft, meer want hij blesseerde zich tijdens de rust aan een loshangende buis in de sporthal Alverberg te Hasselt. Een nalatigheid van de Limburgse verantwoordelijken.

Assistent Thierry Declercq nam in de tweede helft de coachingjob over. Oostende herstelde meteen het evenwicht: 49-49 na 25 minuten en met een opmerkelijke 17-17 in de vijf volgende minuten 66-66 aan het halfuur. De Zeekapiteins namen het stuur van de match in het vierde kwart in handen: 70-78, 70-81, 78-81 en aan de eindmeet 81-88. Levi Randolph boekte de beste computerevaluatie met 23 punten (6 op 8 tweepunters, 3 op 5 bomen, 2 op 2 vrijworpen), 3 rebounds, 1 assist en 1 steal. (PR)