Leider Oostende lijdt kleine nederlaag in Willebroek

Oostende's DJ Newbill en Willebroek's Terry Deroover © BELGA

Kangoeroes Willebroek heeft opnieuw bewezen de seizoensrevelatie te zijn door de zegereeks van Telenet Oostende een halt toe te roepen: 79-75.

De Zeekapiteins openden het best deze moeilijke verplaatsing (18-23) maar ze keken aan de rust tochtegen een 41-37-achterstand aan. Het derde en het vierde kwart waren qua score spiegelbeelden van mekaar: 15-23 en 23-15. Zo behielden de Kangoeroes hun vierpunten-voorsprong van halverwege de match ook bij het laatste fluitsignaal.

De Oostendenaars scoorden hun tweepunters slechts aan 36,8 % (14 op 38). De grote jongens vonden bijzonder slecht de weg naar de korf: Katic 2 op 10 tweepunters en Boukichou 1 op 9. Maar de BCO-bommen vielen wel aan 50 % want 10 op 20. Djordjevic (15), Gillet (15) en Kesteloot (12) eindigden in de dubbele cijfers. De vrijworpen werden matig benut: 17 op 23 of 73,9 %.

Telenet Oostende telt vijf zeges meer dan Antwerp Giants dat wel nog zondag thuis tegen Okapi Aalstar speelt.