Leider BM Waregem pakt zege tegen Cuva Houthalen

In Top Division Men 1 duikt regerend kampioen Bent Merkschoenen Waregem de winterstop in als ranglijstaanvoerder. Op eigen veld was het te sterk voor Cuva Houthalen, de verliezende finalist van vorig seizoen. Het werd 77-69.

Waregem begon gretig aan de partij. Brecht Guillemyn opende de debatten met twee driepunters op rij. Bommen van Steinbach en nog eens Guillemyn brachten de stand op 20-8 na 10 minuten. Ook in de tweede periode ging BM aanvankelijk op zijn elan door, 31-17. Maesen en Smith brachten echter hun ploeg terug tot 34-30 aan de rust. De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamer (8-0). Cuva had het moeilijk en zag zijn achterstand groeien tot 57-42 na driekwart wedstrijd. In de slotperiode kwamen de bezoekers nog flink opzetten (70-66) maar vanop de vrijworplijn klaarde Waregem de klus. Door deze zege blijven de rood-witten alleen aan de leiding.

Quarterstanden: 20-8/34-30/57-42-/77-69

Speelden: De Lepeleire 6, Samaey 4, Steinbach 9, S. Naudts 11, Guillemyn 16, Foucart 9, R. Naudts 9, De Clerck, Bruyneel, Vanbecelaere, Van Vooren 13.