Leider Basket Waregem verslaat nu ook Gembo Borgerhout

Leigh Enobakhare was met zijn 14 punten en 13 rebounds een van de uitblinkers. © foto ELD

In Top Division Men 1 trok Basket Waregem na Melsele-Beveren en Oxaco Boechout, nu ook aan het langste eind tegen Gembo Borgerhout. Het werd 84-71.

Waregem tankte de voorgaande weken vertrouwen door telkens de leider een nederlaag aan te smeren. Gembo opende de score via Stig Ronge. Leigh Enobakhare en Giel Vanthournout dunkten hun ploeg langszij. Via Vermeersch sloegen de bezoekers een eerste kloofje: 7-12.

Waregem herstelde het evenwicht, maar kon niet vermijden dan de Antwerpenaren met een 20-24-tussenstand de tweede periode ingingen. Daarin bleef Borgerhout op voorsprong tot 2 minuten voor de rust: 30-37. Een 7-0 tussenspurt zetten de bordjes aan de pauze terug in evenwicht: 37-37.

Rebound voor Marreel van Waregem voor Maelegheer.
Rebound voor Marreel van Waregem voor Maelegheer.© VDB

Supporters krijgen waar voor hun geld

Onder impuls van Bart Samaey nam de thuisploeg de rol definitief over: 47-41. . Via Brecht Guillemyn bleef de kloof na driekwart spelen op het bord staan: 55-49. In de slotperiode kreeg het thuispubliek waar voor zijn geld. Een collectief sterk acterend Waregem bouwde zijn voorsprong uit tot maximaal 22 punten met nog 5 minuten op de klok: 75-53.

Gembo spartelde nog wat tegen, maar kon niet meer vermijden dat Basket Waregem zijn derde topper op een rij tot een goed einde bracht. Door het verlies van Oxaco Boechout op het veld van Melsele-Beveren blijven de Gaverbeekjongens de ranglijst aanvoeren.

Quarterstanden: 20-24/37-37/55-49/84-71

Speelden: De Lepeleire 2, Marreel, Samaey 14, Steinbach 9, Vanthournout 12, Guillemyn 13, Bruyneel, Marcou, Marien 9, Vansteenkiste, Enobakhare 14, Van Vooren 11