Leerrijk debuutseizoen voor Wytewa heren Three

Timothy Demeulemeester. (Foto a-PC) © Timothy Demeulemeester. (Foto a-PC)
Redactie KW

Het seizoen zit er bijna op voor de derde herenploeg van Wytewa Roeselare, die zijn debuut maakte op seniorniveau. Coach Timothy Demeulemeester is tevreden over de progressie en hoopt het seizoen met een overwinning af te sluiten.

Wytewa Roeselare heren Three speelde zondag een goede partij tegen subtopper Bebita Eernegem Two, maar kwam na een sterke comeback net tekort om te winnen. Het werd 59-68. “We hebben een goede match gespeeld”, blikt coach Timothy Demeulemeester terug. “Alleen jammer dat we in het tweede quarter enorm veel pech kenden.”

“Het was alsof er een plank op de ring lag”

“Er wilde werkelijk geen enkele bal binnen in die fase van de match. Zelfs een open lay-up werd gemist. Het was alsof er een plank op de ring lag. Daardoor keken we tegen een achterstand van maar liefst 20 punten aan. Misschien dat de tegenstander daarna wat op reserve speelde, maar na de rust hebben de jongens een sterke comeback gemaakt. Spijtig dat we de kloof niet meer helemaal gedicht kregen.”

Gebrek aan gestalte

Daarmee bewees de jonge groep dat ze er na een zwaar debuutseizoen nog altijd voor gaan en al veel bijgeleerd hebben. “De jongens wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn dit seizoen, maar ze zijn altijd hard blijven werken. Ze hebben het al iedere tegenstander lastig kunnen maken. Vooral qua inzicht is de groep enorm gegroeid, maar tegen hun ervaren tegenstanders missen ze nog altijd wat ervaring.”

Daarnaast zal het gebrek aan gestalte ons blijven parten spelen. De meesten van ons zijn tussen de 1,80 en 1,85 meter en als je dan tegenover spelers van meer dan 2 meter en 100 kg staat… Moesten we een rol van betekenis willen spelen in onze reeks, dan hebben we extra gestalte nodig. Maar ik denk niet dat we op zoek gaan naar dergelijke spelers, want het is de bedoeling met onze Three om eigen jeugd alle kansen te geven.”

Na het paasweekend staat de laatste match van het seizoen op het menu: de verplaatsing naar BBC De Westhoek Zwevezele Three. De rode lantaarn in vierde provinciale A telt momenteel één punt minder dan Wytewa, maar heeft wel een match minder gespeeld. “Een match met de laatste plaats als inzet. In de heenronde hebben we thuis verloren met 55-58, maar de groep is ondertussen enorm gegroeid. Nu kunnen we het misschien wel afmaken. Al staan we niet voltallig door de paasvakantie. Maar wie weet is dat bij Zwevezele ook het geval. In ieder geval: we gaan ons best doen om het seizoen met een overwinning af te sluiten.”

(SM)