Lars De Lepeleire knalt Basket Waregem naar polepositie voor de play-offs

Lars De Lepeleire zorgde met een driepunter voor de overwinning. © VDB

In Top Division Men One won leider Basket Waregem One de topper tegen Gent Hawks, de derde in de stand. Na een bloedstollend einde zorgde Lars De Lepeleire met een bom voor de volle buit. Het werd 65-63.

Door deze zege is Waregem kampioen van de reguliere competitie. Gent Hawks – vorige week nog winnaar van de beker van Vlaanderen – maakte meteen zijn intenties duidelijk.

Via Depooter en Mestdagh stond het 5-11 na vijf minuten. Waregem herstelde het evenwicht, maar kon niet verhinderen dan Gent de tweede periode kon aanvatten met een bonus van vijf punten: 12-17. Thierry Marien zorgde voor de eerste voorsprong na 12 minuten: 20-19. Die voorsprong werd aangedikt tot maximaal vijf punten in de eerste helft. De onvermijdelijke Depooter bracht zijn team echter terug tot 30-29 aan de rust.

Bonusvrijworp

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamer. De Lepeleire zorgde met een bom voor de tienpuntenkloof: 41-31. Een voorsprong die nog teruggebracht werd tot 51-44 na driekwart spelen. In een razend spannende slotperiode bleven de bezoekers aanklampen. Waregem bleef op voorsprong met nog minder dan 1 minuut te spelen: 62-60. Joren Vermoesen zorgde met een score en een bonusvrijworp voor de voorsprong met nog 24 seconden te spelen. Een time-out van coach Foucart moest voor de ultieme laatste poging zorgen.

Met nog twee seconden op de klok belandde de bal in de handen van Lars De Lepeleire die de bal loepzuiver van achter de driepuntlijn binnen knalde. Eindstand 65-63. Door deze zege is Waregem zeker van het thuisvoordeel in de play-offs die over twee weken van start gaan.

Quarterstanden: 12-17/30-29/ 51-44/65-63

Speelden: De Lepeleire 14, Samaey, Steinbach, Vanthournout 8, Guillemyn 12, Bruyneel, Marien 4, Vansteenkiste, Enobakhare 11, Van Vooren 16.