Lara Gaspar loodst Kortrijk Spurs voorbij Kangoeroes Mechelen

Lara Gaspar had een belangrijk aandeel in de zege van de Spurs.© foto ELD
Lara Gaspar had een belangrijk aandeel in de zege van de Spurs.© foto ELD
Redactie KW

De dames van Kortrijk Spurs zorgden zondagnamiddag voor een aangename verrassing door profploeg Kangoeroes Basket Mechelen te verslaan met 81-78.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de partij: 5-5. Mechelen dropte drie bommen op rij waardoor er een kloof ontstond van 11 punten: 8-19. Onder impuls van uitblinker Lara Gaspar plaatste de thuisploeg een 14-2. 22-21 na tien minuten. Ook in de twee periode was het Kortrijk die de bovenhand nam. Gaspar kreeg de hulp van Ruth Leire die 2 afstandsschoten na elkaar binnen knalde. Diezelfde Gaspar diepte uit tot 42-30. Via Skobel milderde Mechelen tot 42-34 halfweg.

Na de rust bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Foucart hield de 10 punten voorsprong op het bord. Manis bracht haar ploeg echter helemaal terug bij het ingaan van de slotperiode: 57-57.

Ook in de beslissende fase bleef het verschil klein. Met nog zes minuten op de klok bleef de stand in evenwicht: 66-66. Vijf punten op een rij van Emma Van Thuyne bracht de Spurs op een 75-67 voorsprong. Manis bracht Mechelen met 8 punten op rij tot op 77-76 met nog 1 minuut op de klok. Van Thuyne en Sien Devliegher klaarden de klus vanop de vrijworplijn. Eindstand 81-78.

Veel energie

“Tegen een ploeg met negen profs leverden we hier een prachtprestatie. Hier ben ik héél fier op”, glundert coach Benny Mertens. “Dit is het resultaat van hard werken op training. We zijn een ploeg die altijd wil winnen. Daarvoor heb je iedereen nodig. Het doet me heel veel deugd te zien dat Sien Devliegher een knalprestatie neerzette. Ook de jongeren doen een schitterende job.”

“We wisten dat we ze niet mochten laten spelen, wat hun sterkte is. Hier stak heel veel energie achter. Volgende zaterdag is terug belangrijk thuis tegen Luik. Op hun veld gingen we met de volle buit aan de haal. Maar dit tweemaal doen in één seizoen is o zo moeilijk, blijkt uit het verleden. We gaan in ieder geval op dezelfde manier voor de dag moeten komen als vandaag”, besluit coach Mertens.

Speelden: Leire 6, Storme 5, Heyse 10, Gaspar 26 (10 rebounds), E. Devliegher 1, Foucart 4, S. Devliegher 17, Duhamel 4, Van Thuyne 8.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.