Landskampioen Oostende start competitie op 7 november tegen Charleroi

Dusan Djordjevic kijkt al uit naar de competitiestart op 7 november. © PR
Redactie KW

De EuroMillions Basketball League-kalender voor het seizoen 2020-2021 ligt vast. In tegenstelling tot de eerste versie begint het seizoen vijf weken later, in het weekend van 6, 7 en 8 november in plaats van dat van 2, 3 en 4 oktober.

“Het reguliere seizoen omvat twee rondes, een eerste ronde met twee poules op basis van het klassement van vorig seizoen (poule A: 1-3-5-7-9 en poule B: 2-4-6-8-10) en een tweede ronde, waarin elke club één keer uit en thuis tegen elkaar speelt. Die tweede ronde vat aan op 25 februari 2021”, zegt Wim Van de Keere, algemeen manager van de liga.

“Dat houdt in dat tijdens de poulefase elke speeldag in elke poule een club bye is. Om na een lange periode zonder basketbal die vrije momenten op te vullen en te anticiperen op mogelijke verstoringen van het normale verloop van de competitie, hebben we geopteerd om de bye-momenten uit de poulefase op te vullen met vooruitgeschoven wedstrijden uit de tweede ronde. Zo heeft elke club wekelijks een wedstrijd.”

Kerstbasket

De openingsspeeldag kent meteen een absolute klassieker. Zaterdag 7 november opent Filou Oostende de competitie thuis tegen Spirou Charleroi. Vrijdag 13 november spelen de Oostendenaars in Kangoeroes Mechelen. Daarna volgen twee weekends zonder competitiebasket: eerst een weekend beker van België en dan een weekend met interlands.

Begin december spelen de landskampioenen tweemaal in hetzelfde weekend thuis: vrijdag 4 december tegen Brussels en zondag 6 december om 18 uur tegen Bergen. Dat duel Oostende-Bergen was aanvankelijk voorzien op de tiende speeldag van de tweede ronde (vrijdag 16 april).

Oostende heeft opnieuw kerstbasket in eigen huis: zaterdagavond 26 december tegen Kangoeroes Mechelen. De reguliere competitie eindigt vrijdag 14 mei met Oostende-Limburg United. Daarna volgen de play-offs met kwartfinales en halve finales telkens in best-of-three en finales in best-of-five. Uiterlijk vrijdag 11 juni 2021 is de landskampioen bekend. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier