Laatste wedstrijden reguliere competitie niet meer gespeeld, Kortrijk maakt nog kans op Europees basket

Redactie KW

De play-offs in de hoogste afdeling van het vrouwenbasketbal gaan donderdag van start. De laatste twee wedstrijden, twee duels van het door coronabesmettingen geplaagde Kangoeroes Mechelen, worden niet meer gespeeld. Kortrijk Spurs eindigt op de vijfde plaats en maakt nog kans op Europees basketbal.

Kangoeroes Mechelen moest het nog opnemen tegen Namen en Luik Panthers, maar die wedstrijden zouden weinig invloed gehad hebben op de eindrangschikking. Daarin gaat het ongeslagen Castors Braine met het maximum van 54 punten Sint-Katelijne-Waver (48), Namen (43), Luik (39), Kortrijk (34), Mechelen (32), Lummen (30), Phantoms Boom (28) , Waregem (24) en Sparta Laarne (20) voor.

De top vijf komt in aanmerking voor Europees basketbal, afhankelijk van het aantal door de FIBA toegewezen plaatsen. Mechelen had zich nog bij die top vijf kunnen scharen, maar ook dat is van geen belang, aangezien de club met Sint-Katelijne-Waver fuseert.

In de halve finales van de play-offs (best of 3) neemt titelverdediger Castors Braine het op tegen Luik en geeft Sint-Katelijne-Waver Namen partij. Castors en Sint-Katelijne-Waver spelen donderdag en vrijdag hun eerste duel op verplaatsing en hebben daarna twee keer het thuisvoordeel. De terugwedstrijden worden in het weekend gespeeld, eventuele belles volgende week maandag en dinsdag. Ook de finale is een best of three: op vrijdag 23, zondag 25 en donderdag 29 april. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier