Laatste tegenstander van Filou Oostende in CL strijdt in Bulgarije om ticket

Vier clubs knokken om het resterende ticket van de poule met Filou Oostende. © PR
Redactie KW

De achtste ploeg die in poule C van de Champions League een tegenstander van Filou Oostende wordt, is sowieso een landskampioen: Fribourg Olympic (Zwitserland), Sporting CP Lissabon (Portugal), Igokea Aleksandrovac (Bosnië-Herzegovina) of U-BT Cluj-Napoca (Roemenië). Zij strijden eind september voor hun CL-ticket.

Filou Oostende kent zijn zevende en laatste tegenstander in de poulefase van de Champions League na een tornooi in Bulgarije. De organisatie heeft immers beslist dat de twee kwalificatierondes die in een heen- en terug-formaat zouden plaats hebben, gewijzigd worden in vier tornooien van vier teams met rechtstreekse uitschakeling.

De vier clubs die in aanmerking komen voor de resterende plaats in poule C, zijn de landskampioenen Fribourg Olympic (Zwitserland), Sporting CP Lissabon (Portugal), Igokea (Bosnië-Herzegovina) en Cluj-Napoca (Roemenië).

Poulefase start 14 oktober

In het Bulgaarse Botevgrad neemt U-BT Cluj Napoca het woensdag 23 september op tegen Igokea. De andere halve finale is diezelfde dag Fribourg Olympic -Sporting CP. De twee winnaars strijden vrijdag 25 september in één finale om het Champions League-ticket.

De zeven al gekende teams in poule C zijn Filou Oostende, Hapoel Jeruzalem (Israël), San Pablo Burgos (Spanje), Limoges (Frankrijk), Brindisi (Italië) en de Turkse clubs Türk Telekom Ankara en Darüssafaka Istanbul. Benieuwd wie de achtste club in die poule wordt. De poulefase vangt woensdag 14 oktober aan. Oostende ontvangt dan San Pablo Burgos. (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier