Kyara Linskens naar Italiaanse neo-eersteklasser Campobasso

© (Foto PR)
Redactie KW

Na competities in Tsjechië, Polen en Rusland basket Kyara Linskens (23, 1m93) uit Bredene volgend seizoen in de Italiaanse Serie A1. De center van de Belgian Cats heeft een contract getekend bij Campobasso.

Vorig seizoen behaalde Campobasso de titel in tweede klasse. De rood-blauwen ambiëren in hun allereerste seizoen in de hoogste reeks een plaats in de halve finales van de playoffs.

Vrouwenbasket is de referentieploeg in de regio rond Campobasso, want er is geen mannenbasketploeg en geen voetbalclub. De eigenaar-sponsor van de club is Pasta Molisana, een belangrijke pastaproducent in Italië die ook flink uitvoert naar America en Canada. De Italiaanse neo-eersteklasser heeft een stevig budget dat niet corona-gevoelig is. Campobasso bevindt zich 130 kilometer ten noordoosten van Napels.

Chinese interesse

In de loop van het vorige seizoen had Kyara Linskens een interessant aanbod van Valencia geweigerd omdat ze graag in het Russische Krasnoyarsk was gebleven. Met Krasnoyarsk had ze trouwens schitterende statistieken (12,2 punten, 12,4 rebounds en 2,4 assists) in de Eurocup geboekt. Door de coronacrisis zijn de financiële mogelijkheden van Krasnoyarsk echter gekrompen. Ook Besiktas Istanbul toonde interesse in Kyara Linskens die eveneens op de radar staat van een drietal Chinese clubs. China, waar de competitie van oktober tot maart loopt, heeft zijn grenzen echter nog niet geopend voor buitenlandse speelsters. Linskens behoort al vele jaren tot de nationale ploeg. Op het olympisch kwalificatietornooi, begin februari, in Oostende had Kyara Linskens na Emma Meesseman de beste Belgische computerevaluatie met gemiddeld 9 punten, 5,3 rebounds en 1 assist.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier