Kyara Linskens is vier maanden out wegens blessure aan de meniscus

Kyara Linskens mag tot eind februari niet basketten. © PR
Redactie KW

Onderzoek bij de basketarts van de nationale ploeg van Italië leerde dat Belgian Cat Kyara Linskens een scheurtje in de rechterknie heeft opgelopen. Eind februari hoopt de Bredense opnieuw te basketten.

Op het einde van de wedstrijd vorig weekeinde van haar team Campobasso tegen Empoli in de Italiaanse Serie A geraakte de rechterknie van Belgian Cat Kyara Linskens geblokkeerd na een verkeerde beweging. De center uit Bredene werd op een draagberrie van het terrein geleid maar het duurde nog enkele dagen tot er zekerheid was over de aard van de blessure. Er is niets aan de kruisbanden en aan de ligamenten geraakt. Wel is er een scheurtje aan de meniscus.

Operatie in België

In afspraak met haar club en met de staf van de Belgian Cats zal Kyara Linskens zich volgende week in België laten opereren. Ze laat de meniscus niet wegnemen, wel naaien. Na deze relatief kleine ingreep mag ze een maand niet op haar rechterknie steunen. Daarna volgt een revalidatie in Italië. Die herstelperiode duurt wellicht een drietal maanden. Kyara Linskens zou dus tegen eind februari opnieuw speelklaar zijn. Het is de eerste blessure in de carrière van deze international. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier