https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kyara Linskens basket straks opnieuw in Russische SuprLeague

Redactie KW

Center Kyara Linskens heeft een contract getekend bij de Russische topclub Nadezhda Orenburg. Het voorbije seizoen heeft een knieoperatie haar flink gehinderd.

Na competities in Tsjechië (bij Nymburk, 2017-2018), Polen (Gorzow, 2018-2019) en Rusland (Krasnoyarsk, 2019-2020) baskette Kyara Linskens (24, 1m93) uit Bredene het voorbije seizoen in de Italiaanse Serie A1. De center van de Belgian Cats verdedigde de kleuren van Campobasso. Daar blesseerde Kyara Linskens zich in oktober aan de knie.

Bij haar eerste basketblessure liep ze een scheurtje aan de meniscus van de rechterknie op. Kyara Linskens revalideerde in België en keerde niet meer terug naar de Italiaanse competitie waar ze dus slechts vier matchen speelde met als gemiddelde stats 10 punten, 5,5 rebounds en 2 assists.

Linskens keert op het einde van deze zomer dus terug naar de Russische Superleague waar ze tot het voorjaar 2020 bij Krasnoyarsk baskette. Nadezhda Orenburg eindigde vierde in de reguliere competitie maar overleefde de kwartfinales van de playoffs niet. In de negen jongste seizoenen werd Orenburg zesmaal derde en twee keer tweede in de Russische SuperLeague.

Drukke zomer

Al elf seizoenen op rij neemt Orenburg, wiens clubkleuren rood en geel zijn, aan de Euroleague, de hoogste continentale clubcompetitie, deel. Twee jaar geleden stapten ze naar de Eurocup over. In een finale met Montpellier won Orenburg die Eurocup. In 2016 bereikte Orenburg de finale van de Euroleague, maar verloor het Oeral-team nipt van UMMC Ekaterinburg. In 2010 verloor Orenburg de finale van de Eurocup tegen Athinaikos.

Eerst stoomt Kyara Linskens zich samen met de nationale ploeg klaar voor een drukke zomer. De Belgian Cats komen eerst in actie op het EK (17-27 juni) en trekken nadien naar Japan voor de Olympische Spelen (23 juli – 8 augustus).

Op het Olympisch kwalificatietornooi, begin februari 2020, in Oostende had Kyara Linskens na Emma Meesseman de beste Belgische computerevaluatie met gemiddeld 9 punten, 5,3 rebounds en 1 assist.

(P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.