Kris De Pauw stopt met onmiddellijke ingang bij Basket Sijsele One

Kris De Pauw. © (Foto VDB)
Redactie KW

Het zat er een beetje aan te komen, maar het is nu ook officieel. Kris De Pauw stopt met onmiddellijke ingang als coach van tweedeklasser Basket Sijsele One.

Coach Kris De Pauw kreeg dinsdagavond te horen dat hij volgend seizoen niet langer coach zal zijn van tweedeklasser Basket Sijsele One. Opmerkelijk, want eerder was er wel een akkoord en had De Pauw zelfs al twee straffe transfers gedaan voor volgend seizoen.

De Pauw uitte dinsdagavond al zijn ongenoegen over de gang van zaken en gaf dan ook aan dat hij wellicht direct zou stoppen. Dat maakte hij nu ook officieel.

“Ik kreeg uit alle hoeken steunbetuigingen voor wat me overkomen is”, getuigt De Pauw. “Dat maakt het allemaal een beetje draaglijk. Toch stop ik met onmiddellijke ingang. Ik heb geen zin meer om de bestuursleden van Sijsele te zien. Ik ga me verder niet belachelijk maken. Zeker als je weet dat alle bestuursleden en de assistent coach al een tijdje op de hoogte waren.”

“De nieuwe coach heb ik zeven jaar gecoacht, hij had het ook eerlijk met mij kunnen spelen. Zodat Enobakhare en Hofmans op de hoogte waren. Zij kwamen voor mij naar Sijsele en hadden met die informatie nooit getekend.”

Hoe Sijsele dat zal oplossen, zal nog moeten blijken. Dit weekend staat een inhaalwedstrijd tegen Lommel op de agenda.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.