Kris De Pauw is de nieuwe coach van KB Gistel Oostende One

Kris De Pauw.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Kris De Pauw.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Bjorn Vandenabeele

Na twee seizoenen maakte Luc Smout begin dit jaar bekend dat hij KB Gistel Oostende One in Top Division Two verlaat om terug aan de slag te gaan bij Antwerp Giants Two.

Na het vertrek van Luc Smout moest KB Gistel Oostende op zoek naar een nieuwe coach. De oplossing werd gevonden in de figuur van Kris De Pauw, tot voor kort nog aan de slag bij reeksgenoot Basket Sijsele One.

Twintig jaar ervaring heeft Kris De Pauw in de nationale reeksen. Een man op de juiste plaats dus voor KB Gistel Oostende One, al is dit een heel ander verhaal dan De Pauw altijd gewoon was met spelers van 16 tot 21 jaar. “Het is inderdaad iets totaal anders voor mij”, vertelt Kris De Pauw. “Maar ik kijk er ongelofelijk naar uit om eraan te beginnen. Met de miserie van de coronapandemie had ik nood aan dit soort uitdaging. Het is de ideale coachingsjob voor mij op dit moment.”

De coaching staff van de basketbalschool bestaat uit Kris De Pauw, Peter Vanhoucke, Maarten Caron, Mario Lusyne en Olivier Coppejans.

Het volledige relaas over de aanstelling van Kris De Pauw lees je vrijdag 14 mei in de Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten