Kraker voor Melco One in play-offs

"Veel ruimte om te verliezen is er niet", beseft Stan Leemans. (Foto EF) © "Veel ruimte om te verliezen is er niet", beseft Stan Leemans. (Foto EF)
Redactie KW

Melco Ieper One verloor op de slotspeeldag van de reguliere competitie in Top Division One van hekkensluiter Neufchâteau. Daardoor zakte de ploeg van coach Bruce Minne weg naar de zesde plaats in de klassering. Weg thuisvoordeel dus ook in de eerste ronde van de play-offs en met BM Waregem meteen ook een kraker van een tegenstander.

Terugblikken hoeft niet meer voor Stan Leemans. Wat gebeurd is, is gebeurd. De nederlaag tegen Neufchâteau is heel hard aangekomen en had ook desastreuze gevolgen. Een serie best of three met BM Waregem, met maximaal drie wedstrijden in vijf dagen tijd op de agenda.

“In een best of three modus kan je het gewoonweg niet permitteren om een wedstrijd te verliezen”, vertelt Leemans. “Ook niet op verplaatsing. We moeten sowieso één van de twee matchen buitenshuis op verplaatsing weten te winnen. We moeten er meteen voluit voor gaan, dit zou mentaal wel eens een heel grote rol kunnen spelen voor de thuiswedstrijd die op zondag gepland is.”

Hard tegen hard

Veel geheimen hebben de ploegen niet meer voor elkaar, het zal nu hard tegen hard zijn. “Waregem is een ploeg waarin heel veel verschillende spelers het verschil kunnen maken. Defensief moeten we dan ook allemaal klaar zijn om onze eigen man af te stoppen.”

“Een kampioenschap win je in verdediging, aan ons om dat te laten zien”

“Als dit ons lukt, dan kunnen we aanvallend daarop bouwen. Het hele seizoen hebben we gezegd en geprobeerd om vanuit onze verdediging het verschil te maken. Het grote moment komt er nu aan, dus moeten we dat wapen wel bovenhalen. Een kampioenschap win je in verdediging, aan ons om dat te laten zien.”

Massale steun

Met twee zeges ga je door naar de volgende ronde. “De play-offs zijn er en nu moeten we match per match zien wat er mogelijk is. Veel ruimte om een wedstrijd te verliezen is er niet. Na één nederlaag sta je meteen met de rug tegen de muur. Je moet elke match voluit voor de zege spelen.”

“Je kan het risico niet nemen om het de volgende keer op te lossen, dat werkt gewoonweg niet. Daarmee neem je een veel te groot risico. We rekenen massaal op onze supporters voor deze West-Vlaamse derby, vrijdagavond in Waregem en zondag in Ieper. En wie weet kunnen we het dan al afmaken.”

(BV)

Vrijdag 13 april om 20 uur: BM Waregem One – Melco Ieper One.

Zondag 15 april om 17 uur: Melco Ieper One – BM Waregem One.

Dinsdag 17 april om 20 uur: BM Waregem One – Melco Ieper One.