Kraker tussen Oostende en Antwerp in kwartfinales beker bij de mannen

Vandaag werd geloot voor de kwartfinales van beker van België basketbal bij de mannen. En dat levert meteen een topaffiche op tussen regerend landskampioen Oostende en bekerhouder Antwerp Giants.

© belga

De Pro Basketball League veranderde wegens de coronacrisis het format voor de bekercompetitie dit jaar en alleen de tien clubs uit de hoogste afdeling zullen eraan deelnemen. Zes van deze teams zijn meteen zeker van een plek in de kwartfinales, de vier laagst geklasseerde ploegen op het moment van de stopzetting van het kampioenschap vorig seizoen moeten in een play-in strijden om de twee laatste plaatsen in de kwartfinales.

Aalst neemt het in deze play-in op tegen Luik, en Brussels treft Mechelen. Deze ontmoetingen (met heen- en terugmatch) moeten voor 20 januari afgewerkt zijn, de exacte data volgen later.

In de kwartfinales kijkt Bergen de winnaar van het duel tussen Aalst en Luik in de ogen. Brussels of Mechelen moet tegen Limburg United aan de slag. Verder is er de kraker tussen Oostende en Antwerp en speelt Leuven tegen Charleroi. De heenwedstrijden zijn voorzien op 22 januari, de returns volgen twee dagen later.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.