Kortrijk Spurs versterkt zich met twee Amerikaanse speelsters

Ashlyn Herlihy© Kortrijk Spurs
Ashlyn Herlihy© Kortrijk Spurs
Redactie KW

Na een sterke campagne die vorig weekend eindigde voor Kortrijk Spurs op een mooie vijfde plaats, maakte de club dinsdagmiddag bekend dat het zich versterkt met de Amerikaans speelsters Megan Swords en Ashley Herlihy. De eersteklasser zet daarmee zijn ambities kracht bij.

Kortrijk Spurs moest na het vertrek van Lara Gaspar (Ganshoren) en Yante Strumane (Sparta Laarne) op zoek naar vervangers. “Megan Swords (1,93m) speelde bij Holy Cross University en maakte vorig jaar de stap overzee naar Dublin”, klinkt het bij Kortrijk Spurs. “Megan is een heel actieve en fysiek sterke speelster die bij de rebounds haar mannetje staat.”

“Ashlyn Herlihy is 1,86m groot, speelde bij Santa Clara University en zal voor de eerste keer in Europa spelen. Ashlyn is een heel vinnige speelster die zowel inside als vanop de driepuntlijn vlot scoort. We kijken er naar uit beide dames volgend jaar in onze dames A-ploeg aan het werk te zien én te integreren in onze club”, klinkt het.

Megan Swords.© Kortrijk Spurs
Megan Swords.© Kortrijk Spurs

Aansluiting vinden bij de top van de vaderlandse competitie is het doel bij de ambitieuze club. De Spurs trekken volgend seizoen ook voor het eerst Europa in. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.