Kortrijk Spurs verslaat Phantoms Boom

Sien Devliegher (Kortrijk Spurs) en Ine Joris (Phantoms)© VDB
Sien Devliegher (Kortrijk Spurs) en Ine Joris (Phantoms)© VDB
Redactie KW

Na een genietbare partij nam Kortrijk Spurs de maat van Phantoms Basket Boom. Het werd 75-71. Lara Gaspar speelde haar laatste wedstrijd op West-Vlaamse bodem.

Van Buggenhout opende de score voor de bezoekers. Onder impuls van Gaspar en de zusjes raasde Kortrijk door de eerste minuten: 14-2. Geen paniek echter bij Boom. Onder meer bommen van Goyvaerts en Van Eupen brachten de stand op 16-15. Duhamel bracht de stand op 18-15 na 10 minuten spelen.

Opnieuw was het Duhamel die deel twee startte met een score and one. Sien Devliegher zorgde voor de 23-19. Twee driepunters van Joris en eentje van Emma Bell brachten de bezoekers op 26-31. Maar acht punten van Heyse deden de bordjes terug in het voordeel van Kortrijk Spurs uitdraaien. 39-35 halfweg.

Uitblinker Sien Devliegher (22p.) knalde meteen na de rust raak. Via Van Thuyne bedroeg de voorsprong 45-37. Goyvaerts bracht Phantoms terug op 49-50 voorsprong. Die kleinste kloof bleef ook na driekwart spelen op het bord: 54-55. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe tot 67-68 met nog 4 minuten op de klok. Sien Devliegher klaarde de klus met 7 punten in de slotfase. Gaspar maakte haar laatste punten in de Lange Munte. Eindstand 75-71.

Coach Benny was bijzonder opgetogen met de vechtlust van zijn team. “Na een verschroeiende start (14-2) kon ik niet verwachten dat we op dit elan gingen verder gaan. We mochten al tevreden zijn dat we winnend de eerste periode mochten afsluiten. Ook aan de rust was een kleine voorsprong ons deel. Na de koffie hadden we teveel balverlies, maar bleven aan elkaar gewaagd. Op het einde viel de dobbelsteen in ons voordeel. Binnen de groep werd afgesproken dat we steeds tot het uiterste willen gaan.”

“We wonnen nu de eerste van een belangrijk drieluik deze week en dit zonder Silke Storme, wat ons veel energie kostte. Nu volgen Laarne en Lummen buitenshuis. Daarna het ongenaakbare Castorns Braine en Kangoeroes Mechelen.” Europees basket? “Als we de kans krijgen moeten we deze zeker grijpen. We gaan ons naar alle waarschijnlijkheid nog versterken met twee buitenlandse speelsters, maar ook voor de jonge garde is dit belangrijk.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.