Kortrijk Spurs verslaat Phantoms Boom na thriller

Sien Devliegher had een groot aandeel in de overwinning van haar ploeg.© (Foto ELD)

In de hoogste klasse van het damesbasketbal won Kortrijk Spurs van Phantoms basket Boom met 80-84 na een prangende slotfase.

Sien Devliegher opende de score voor de Spurs. Vier punten op rij voor Gaspar en opnieuw Devliegher zorgden voor de 3-10. Van Thuyne knalde de 10 puntenkloof op het bord: 7-17. Een bonus die net niet overeind bleef na 10 minuten. 15-23. Boom kwam in deel twee beter uit de startblokken en halveerde zijn achterstand. Van Buggenhout bracht haar ploeg zelfs op 26-27. Het bleef een nek aan nek race tot 35-37. Van Thuyne zorgde met haar tweede bom voor de 35-40 en haar tiende punt. Een score en one van Strumane deed de voorsprong weer aandikken tot 36-44. Van Buggenhout zette de 41-44 ruststand op het bord.

Heyse opende met de score na de rust. Gaspar bracht de voorsprong naar 8 punten, maar moest met 4 fouten naar de bank. Van Buggenhout bracht Phantoms terug tot 56-57. Een bonus vrijworp bracht de stand terug in evenwicht: 57-57 met nog 2 minuten in de derde periode. Van Hoof maakte de 60-59 en voorsprong voor de thuisploeg. Een driepunter van Foucart draaide de rollen terug om. 60-62 na driekwart spelen. Beide ploegen scoorden om beurten. Van Buggenhout dropte een bom en tevens de gelijke stand op het wedstrijdblad. 67-67. Van Eupen bracht op haar beurt Boom terug aan de leiding. 69-67. Beide ploegen lieten enkele inleggers liggen waardoor dit de score was met nog 5 minuten te gaan. Devliegher draaide de rollen terug om: 69-71. Met nog 2 minuten te gaan was alles te herdoen: 73-73. Gaspar bleek in de slotfase van goudwaarde en bracht de Spurs op 73-77 met nog 1 minuut te spelen. Joris milderde vanop de vrijworplijn tot 75-77. Een bom van Devliegher velde het definitieve vonnis van de thuisploeg: 75-80. Althans dat dachten we. Met nog 17 seconden op de klok stonden de bordjes plots terug op 80-81. Van Eupen miste de gelijkmaker vanop de vrijworplijn. Heyse klaarde uiteindelijk dan toch de klus. Eindstand 80-84.

Storme 5, Heyse 12, Gaspar 20, Foucart 8, S. Devliegher 13, Leire 4, E. Devliegher 2, Duhamel 4, Van Thuyne 13, Strumane 3.