Kortrijk Spurs verliest van Kangoeroes Mechelen

Evi Heyse was met 29 punten de uitblinker bij Kortrijk Spurs.© (Foto ELD)
Evi Heyse was met 29 punten de uitblinker bij Kortrijk Spurs.© (Foto ELD)
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal verloor Kortrijk Spurs van Kangoeroes Basket Mechelen met 82-74-cijfers op de slotspeeldag van de reguliere competitie.

Skobel opende voor Kangoeroes de score. Sien Devliegher antwoordde met een bom. Beide ploegen bleven daarna het volledige eerste quarter in elkaars buurt. Toch kon Mechelen deel twee in met een 20-17 voorsprong. Een zwakke start van Kortrijk leverde de thuisploeg een 8 puntenkloof op: 29-21. De zusjes Devliegher milderden tot 32-29. De thuisploeg nam opnieuw afstand via Manis: 40-32. Heyse zette de 45-38 ruststand op het bord.

Na de koffie scoorden beide ploegen afwisselend. Eva Devliegher bracht de Spurs met een driepunter terug tot op 49-47. Heyse zette de scheve situatie helemaal recht. 49-49. Dat evenwicht bleef er tot 58-58. Mechelen ging de slotperiode in met 61-58. Opnieuw Heyse bracht Kortrijk terug op voorsprong. Kortrijk bleef daarna slordig in zijn afwerking (5 minuten zonder score) waarvan Mechelen profiteerde. 77-64. Heyse liet de laatste Kortrijkse punten van het seizoen optekenen. Eindstand 82-74. Kortrijk Spurs eindigt knap vijfde. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.