Kortrijk Spurs verliest van Castors Braine

Sien Devliegher is best tevreden met de prestaties van haar ploeg.© EL
Sien Devliegher is best tevreden met de prestaties van haar ploeg.© EL
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal ging Kortrijk Spurs op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie met 92-63-cijfers onderuit op het veld van Royal Castors Braine.

Lara Gaspar opende de score voor de West-Vlamingen. Eva Devliegher en Emma Van Thuyne hielden hun ploeg op voorsprong na 3 minuten spelen. Onder impuls van Starling schakelde Castors een versnelling hoger en plaatste een 13-0. Duhamel milderde nog tot 29-14 na 10 minuten.

Opnieuw Gaspar begon deel twee met 4 punten. Een bom van Van Thuyne en opnieuw Gaspar hielden het spelbeeld in evenwicht. Starling kende echter geen genade en liet de twintiger optekenen halfweg. 49-28.

Na de koffie bleef een verdienstelijk Kortrijk strijden voor wat het waard was. Een bedrijvige Storme nam haar ploeg op sleeptouw waardoor de kloof beperkt bleef tot een twintiger. Ook in de slotperiode toonden de Spurs hun klasse. Gaspar en een bom van Vanmarcke hielden de stand in evenwicht (17-15). Ramette zette de 92-63 eindstand op het bord voor Braine. Zondag staat de laatste wedstrijd op het programma in en tegen Kangoeroes Mechelen.

Best tevreden

Sien Devliegher was best tevreden over de prestatie van haar ploeg. “We gingen zeker niet slecht van start, maar de tweede periode was niet goed”, vertelt de 28-jarige Devliegher. “Toch lieten we vooral na de rust heel wat mooie zaken zien. We deden ons best en hebben er een verdienstelijke wedstrijd opzitten. Tegen Braine was vooral inside niets te beginnen.”

“Volgende week hebben we nog een laatste belangrijke confrontatie met Mechelen. Die laatste wedstrijd wil je altijd winnen. Er is het extra pigment omdat het de laatste wedstrijd van Lara Gaspar en Yante Strumane bij Kortrijk is.”

“We mogen echter terugblikken op een geslaagde campagne. Jammer van de partij tegen Lummen. Die was net niet wat het toch wel extra zuur maakt. Als je op voorhand moeten zeggen dat we gingen meedingen voor plaats vijf ging niemand dat geloven. Jammer van de paar steekjes die we lieten vallen onder andere tegen Waregem met onze jonge Belgische ploeg.” Ook volgend seizoen zijn de zusjes Devliegher nog te bewonderen in het shirt van Kortrijk. “We voelen ons heel goed bij deze club. Eerst was er nog wat twijfel, maar uiteindelijk kozen we voor stabiliteit. En er komt nog gerichte versterking bij. Ook het Europees avontuur die er misschien zit aan te komen sprak ons aan.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier