Kortrijk Spurs verliest van Castors Braine

In Top Division ging House Of Talents Spurs zondagnamiddag zoals verwacht onderuit tegen ongeslagen leider Castors Braine. Het werd 45-78.

Kortrijk, moest het stellen zonder de geblesseerden Jitte Baelen en Emma Van Thuyne. Lisowa opende de score vanop de vrijworplijn voor de bezoekers. Foucart antwoorde onmiddellijk met een bom. Eva Devliegher zorgde voor de 5-6 na ruim 1 minuut spelen. Meteen de laatste punten voor de Spurs in de eerste periode.

Braine profiteerde: 5-19 na tien minuten. Een betere start kwam er in de tweede periode. Swords bracht de stand met acht punten op rij naar 16-24, na dik twee minuten. Helaas stokte de scoringsmachine van de thuisploeg opnieuw. Castors bouwde zijn voorsprong op kousenvoeten uit tot 16-41 halfweg.

Stevig op zesde plaats

Gelukkig kwam er meer weerwerk na de break. In een gelijk opgaande derde periode (18-18) bracht Swords haar punten totaal op 12 eenheden. 34-59 na driekwart spelen. In een overbodig slotquarter mocht Swords de 45-78 eindstand van op de vrijworplijn op het bord zetten. Kortrijk blijft door deze nederlaag wel stevig op de zesde plaats staan. Woensdag staat de verplaatsing naar Liège Panthers op het programma.

(ELD)

Speelden: S. Devliegher, Leire, Storme 5, Swords 13, Heyse 2, Ducoulombier 2, E. Devliegher 6, Foucart 12, Duhamel 3, Herlihy 2, Remacle.