Kortrijk Spurs stopt volgend seizoen samenwerking met coach Bert Wyseur

Bert Wyseur zal volgend seizoen niet langer coach zijn bij Kortrijk Spurs in eerste landelijke. Wyseur kreeg het nieuws woensdagavond te horen. De club kwam nog niet met een officiële reactie. Voorzitter Dany Cornelis liet weten dat er nog een communiqué zal volgen.

Bert Wyseur reageert ontgoocheld en emotioneel op het einde van de samenwerking.© VDB
Bert Wyseur reageert ontgoocheld en emotioneel op het einde van de samenwerking.© VDB

Het nieuws kwam ook voor Bert Wyseur als totaal onverwacht. “Het stopzetten van de samenwerking werd gemotiveerd als een beleidsbeslissing”, laat hij in een emotionele reactie weten. “Een beslissing van het beleid die niets te maken heeft met het sportieve. Uitgelegd werd dat ik niet verder pas in de nieuwe sportieve lijn van Kortrijk Spurs. Gevraagd naar concrete redenen werd gesteld dat je soms geen redenen moet zoeken achter een bepaalde beslissing, dat die er soms ook gewoon niet zijn.”

De ontgoocheling is dan ook heel groot. “Ja, ik sta en stond perplex door deze beslissing die voor mij als een complete verrassing kwam. Ja, ik vind het bijzonder jammer geen enkele uitleg ontvangen te hebben die steek houdt. Ja, ik vind het stilzwijgen en de afwezigheid op de online meeting of ook maar enig bericht of telefoon achteraf van de bestuursmensen met wie je vaak samenwerkte, moeilijk te vatten. Ja, ik vind dit meer dan oneerlijk, en ja, ik kan duizenden zaken aanhalen uit de afgelopen jaren die dat zouden kunnen staven. Ja, dit is wellicht de kroniek van iets wat te verwachten was en wat allemaal weldoordacht uitgetekend is.”

Bert Wyseur kwam over van het vroegere K-Basketteam Kortrijk, toen het fusieverhaal geschreven werd. Dit seizoen had hij de ploeg in eerste landelijke onder zijn leiding. Wyseur is vooral een coach die jeugdspelers opleidt en integreert in zijn ploeg.

“Misschien liep het dit seizoen fout? Maar veroordelen op basis van amper twee competitiewedstrijden en vier bekerwedstrijden met de Two-ploeg, één competitiematch zelfs maar met de One-ploeg en vier competitiematchen met de u21 zou toch echt straf zijn”, besluit Wyseur.

“Bovendien werden die 11 wedstrijden … allemaal gewonnen. Met de zeer jonge ploeg en gedragen door kapitein Amaury Tandt was ik ervan overtuigd dat die gasten week na week beter zouden worden en dat die gasten vriend en vijand zouden verrassen. Maar helaas.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.