Kortrijk Spurs smeert Basket Lummen dertiger aan de broek

© VDB
© VDB
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal boekte Kortrijk Spurs zijn vierde zege van het seizoen. Tegen Basket Lummen werd het 84-54.

De dames van coach Benny Mertens hadden iets recht te zetten na de nederlaag van vorig weekend tegen Waregem. Duhamel opende al meteen de score. Via Sien Devliegher en een gretige Lara Gaspar stond het 26-14 na 10 minuten. 12 punten in de tweede periode van Merel Knaepen liet de bezoekers terug dichterbij sluipen. Halfweg stonden de bordjes op 36-30.

Emma Van Thuyne zette na de rust meteen de toon met een bom. De Ieperse deed dit even later nog tweemaal over waardoor de voorsprong aandikte tot 12 punten: 48-36. Yante Strumane bracht de stand op 57-38 vanop afstand. Die kloof bleef ook na driekwart spelen op het bord. Het duo Gaspar-Duhamel maakte de afstraffing voor de Limburgers compleet. Duhamel zorgde voor de 84-54 eindcijfers. Verdiende zege voor Kortrijk die volgend weekend richting Namen trekt.

Kortrijk: S. Devliegher 14, Heyse 8, E. Devliegher, Ducoulombier, Duhamel 14, Gaspar 18 (11 reb), Foucart 3, Storme 7, Van Thuyne 15, Leire 2, Stumane 3, Vanmarcke.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.