Kortrijk Spurs pakt uit met eerste buitenlandse aanwinst: Solly Stansbury

© GF
© GF
Redactie KW

De kogel is door de kerk voor de volgende aanwinst van Kortrijk Spurs, met name Solly Stansbury, die op 6 maart 26 jaar wordt. De naam Stansbury doet bij NBA-volgers wel een belletje rinkelen. Solly’s pa, Terence, speelde immers bij Seattle Supersonics en de Indiana Pacers.

De nieuwe aanwinst werd in Parijs-Levallois geboren toen zijn vader daar speelde. Na zes maanden kwam aan de eerste Franse periode een eind. Door een blessure trok het gezin terug naar de States.

Door omstandigheden groeide Solly later op in datzelfde Levallois, waar hij zijn jeugdopleiding genoot tot de U21. Daarna volgde een oversteek naar de NCAA bij de Richmond Spiders.

Solly Stansbury speelde al voor Leuven Bears.© BELGA/JASPER JACOBS
Solly Stansbury speelde al voor Leuven Bears.© BELGA/JASPER JACOBS

In het seizoen 2018-2019 was Solly aangesloten bij Leuven Bears, maar een voetblessure zette daar een rem op zijn ontwikkeling. Na twee seizoenen in Italië, gedwarsboomd door corona, zet Solly nu de stap terug naar Belgisch basketbal.

Kortrijk Spurs maakt geen geheim van zijn ambities en onderstreept dat nog eens met deze power forward. Het project ‘Spurs’ valt samen met de ambities van de Franse Amerikaan. Hij staat bekend als polyvalent speler, een harde werker met hoge trainingsintensiteit, met scorend vermogen en defensief sterk.

AMERIKAANSE VERSTERKING VOOR KORTRIJK SPURS!WELCOME @ SOLLY STANSBURYDe naam Stansbury zal bij menig basketkenner wel…

Geplaatst door Kortrijk Spurs op Vrijdag 26 februari 2021

Spurs omschrijft het zo: “Solly gelooft in het bijzonder in het jeugdproject van de club en heeft nu al toegezegd om zoveel mogelijk zijn ervaring te delen met onze youngsters en zal dan ook regelmatig op de jeugdwedstrijden te zien zijn.”

De eerste buitenlandse speler voor Spurs is dus bekend. Of het Spurs-bestuur nog (buitenlandse) verrassingen in petto heeft, valt nog af te wachten. (SJK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.