Kortrijk Spurs pakken volle buit in Luik

Silke Storme was al meteen van goudwaarde voor Kortrijk. © ELD
Redactie KW

Woensdagavond 7 oktober stond de eerste speeldag van de competitie op het programma. De dames van coach Benny Mertens maakten meteen indruk door tegen Liège Panthers de drie punten mee te graaien. Het werd 51-54.

Lara Gaspar opende voor de Spurs de score. Bij 4-4 plaatste de thuisploeg een tussenspurt van 10-0: 14-4. Heyse en Eva Devlieger milderden tot 14-8 na 10 minuten. Via het trio Storme, Gaspar en Eva Devliegher werd de achterstand omgebogen in een 16-19 voorsprong. Vijf punten op een rij van een sterke Duhamel brachten de bordjes halfweg op 22-28.

Ook na de koffie bleef de voorsprong aanvankelijk op het bord: 33-39. Luik bleef echter niet bij de pakken zitten en ging de slotperiode in met 43-41.

Emma Vanthuyne opende een razend spannende slotfase met een bom. Luik nam even vijf punten voorsprong (51-46), tot Sien Devliegher met vier punten op een rij met nog vier minuten op de klok Kortrijk terugbracht: 51-50. Luik slaagde er niet meer in te scoren. Dat deden Sien Devliegher en Gaspar wel. Eindstand 51-54.

“Dubbel gevoel”

“Dit is een overwinning met een dubbel gevoel”, vertelt Lisa Foucart. “28 balverliezen is een beetje te veel van het goede. We waren te laks in verdediging waardoor het nog spannend bleef. We weten nu dat er nog veel werkpuntjes zijn.”

“Het belangrijkste is de overwinning. Zondag tegen Namen zullen we alvast uit een ander vaatje moeten tappen. Tegen de ploeg van Jan Callewaert zullen we ons opnieuw moeten focussen willen we iets halen. In ieder geval zullen we ervoor gaan.”

Coach Benny Mertens zag zijn ploeg sterk presteren in verdediging. “Het is heel positief dat we slecht 51 punten tegen kregen”, zegt Mertens. “Daar hebben we keihard gewerkt. We lieten echter te veel aanvallende rebounds toe en hadden teveel balverlies.”

“Niet kansloos”

“Ik beaam wat Lisa zegt, de overwinning was het belangrijkste tegen een in mijn ogen rechtstreekse tegenstander die zich toch wel versterkte met Schmidt. De sleutel was om haar te stoppen. Het is natuurlijk een groot verschil dat Silke Storme en Lara Gaspar er terug bij zijn na hun zwangerschap. De ervaring speelde vandaag duidelijk een rol. De jongeren moeten nog een beetje in hun routine komen.”

“Zondag krijgen we in de Lange Munte met Namen een heel sterke ploeg voorgeschoteld. Met vijf kwalitatief sterke buitenlanders zijn ze favoriet. Wij spelen met allemaal jonge Belgische meisjes. We willen ons eigen spel spelen. Leggen we dezelfde agressiviteit aan de dag dan kunnen we het hen moeilijk maken. We zijn zeker niet kansloos”, aldus Benny Mertens.

Quarterstanden: 14-8 / 22-28 / 43-41 / 51-54.

Luik: Doppee 8, Leblon 10, Schmidt 10, Henket 12, Franquin 5, Borlee 4, Maes 2, Peeters, Bremer.

Kortrijk: S. Devliegher 7, Storme 10, Gaspar 16, Foucart, Van Thuyne 4, Leire, Heyse 2, Ducoulombier 2, E. Devliegher 6, Duhamel 7. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier