Kortrijk Spurs neemt de maat van ION Basket Waregem in de slotperiode

Lisa Foucart was goed voor 24 punten.©ELD EL
Lisa Foucart was goed voor 24 punten.©ELD EL
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal trok Kortrijk Spurs aan het langste eind tegen de buren uit Waregem. Het werd 90-72.

Claessens opende de score voor de bezoekers. Kortrijk antwoorde met scores van Sien Devliegher en Van Thuyne. Storme en Foucart dikten aan tot 10-4. Een driepunter van Bogaert bracht de bezoekers langszij na 5 minuten: 11-11. Uitblinkster Foucart zorgde voor de 16-11.

Die kloof bleef op het bord tot Margot Vanhoutte met een bom de 24-20 op het bord knalde na 10 minuten. Opnieuw Vanhoutte opende deel twee met een drietje. Foucart bleef vanachter de driepuntlijn heel koelbloedig en dropte er drie op een rij. De afstandsschoten gingen aan beide zijden vlotjes binnen (10 in de tweede periode). Gaspar zette de 52-42 ruststand op het bord.

Tussensprint

Na de koffie plaatste Waregem een 0-9 tussensprint: 52-51. Opnieuw Foucart zorgde echter voor ademruimte voor haar team. 68-59 na driekwart spelen.

In de slotperiode was het vat leeg bij Waregem. Gaspar sloeg een onoverbrugbare marge. De twintiger stond met nog 5 minuten te gaan op het wedstrijdblad. Waregem milderde nog vanop de vrijworplijn tot 90-72.

Volgende week staat in Waregem al de terugwedstrijd op de kalender.

Ervaring gaf doorslag

Assistent-coach Olivier Vandenberghe van Kortrijk Spurs zag dat de ervaring van zijn team beslissend was. “Het was een wedstrijd voor ons met ups en downs. Waregem deed wat wij van hen verwacht hadden. Ze speelden met veel energie en hun shotters deden hun werk. Daar gingen wij niet altijd evengoed mee om. Gelukkig waren we fysiek in orde en konden we de veertig minuten met goede rotaties volmaken. Uiteindelijk mag je stellen dat onze ervaring de doorslag gaf. Volgende week zullen we een tandje moeten bijsteken willen we deze prestatie herhalen”, aldus Vandenberghe.

“We acteerden drie quarters heel goed”, vertelt assistent-coach Tanja Popivoda van ION Basket Waregem. “Jammer genoeg was de slotperiode er teveel aan. De concentratie was weg bij onze jonge ploeg. De kracht en de organisatie waren weg. De ervaren speelsters van Kortrijk maakten uiteindelijk het verschil. Toch bij ik blij met de evolutie dat we maken. Deze te zware cijfers verdienen we niet.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.