Kortrijk Spurs moeiteloos voorbij Basket Lummen

Stojsavljevic gaat voorbij Faye. © (Foto ELD)
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal hield House Of Talents Kortrijk Spurs moeiteloos de drie punten thuis. Tegen Basket Lummen werd het 84-54.

Kortrijk, zonder de geblesseerden Perisa en Remacle, begon de partij met een studieronde. Victoria Cuyvers opende voor de Limburgers de score met een bom. Juric bracht de thuisploeg op voorsprong. Tot 10-10 bleef Lummen in het spoor. Ine Joris zorgde voor het eerste kloofje: 15-10 na 10 minuten.

Joris opende deel twee gevolgd door een driepunter van Jitte Baelen. Een uitmuntende Joris zette de 24-12 neer. Lisa Foucart knalde voor de 38-19 halfweg op het bord.

Na de break diepten de Spurs stelselmatig de kloof uit. Stojsavljevic deed haar duit in het zakje. Een bedrijvige Ducoulombier zette net voor de slotperiode haar vrijworpen feilloos om: 63-37.

Baelen nette de maximale voorsprong van 37 punten: 82-45. Via Van Heukelom kon Lummen nog milderen tot 84-54. Door deze zege blijft Kortrijk op de zesde plaats. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 18 februari. Dan ontvangt de ploeg van Philip Mestdagh landskampioen Kangoeroes Mechelen.

Speelden: Foucart 14, Mestdagh 10, Van Thuyne 2, Juric 11 (9 reb.), Joris 20, Stojsavljevic 8 (8 reb.), Baelen 4, Vervaet 4, Ducoulombier 11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier