Ine Joris was goed voor 17 punten en 5 rebounds. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

House Of Talents Kortrijk Spurs ging met 43-80-cijfers de boot in tegen de ongeslagen landskampioen Kangoeroes Basket Mechelen.

Kortrijk moest het stellen zonder de geblesseerden Juric, Perisa en Remacle. Mechelen nam de beste start, 0-6. Foucart nam de eerste Kortrijkse score voor haar rekening vanachter de driepuntlijn. De bezoekers duwden door tot 3-18. Twee bommen van Joris milderden tot 13-24 na de eerste periode. Deel twee begon opnieuw met een driepunter van Joris. De Boomse kreeg enkel scorend hulp van Ducoulombier, wat niet genoeg was om de kloof te dichten. Ruststand 27-39.

Na de koffie kwamen de dames van coach Philip Mestdagh nog amper tot scoren: 29-50 na 5 minuten. Foucart brak de ban wat resulteerde in 37-59 na dertig minuten spelen.

Ook in de slotperiode bleef het aanvallend huilen met de pet op voor de Spurs. Enkel Stojsavljevic, Van Thuyne en Foucart vonden een keer de weg naar doel. Mechelen deed dat wel wat uitdraaide op een 43-80 eindstand. Logische nederlaag voor Kortrijk dat volgend weekend ION Basket Waregem ontvangt in de derby.

Speelden: Vervaet, Foucart 11, Mestdagh, Van Thuyne 4, Joris 17, Stojsavljevic 2, Baelen 4, Decoulombier 5. (ELD)