Kortrijk Spurs heren One heeft ploeg klaar voor komend basketseizoen en trekt vier spelers aan

Sander Van Caeneghem heeft jarenlange ervaring in de Belgische hoogste divisie bij OH Leuven en zes seizoenen bij Mons.© gf
Sander Van Caeneghem heeft jarenlange ervaring in de Belgische hoogste divisie bij OH Leuven en zes seizoenen bij Mons.© gf
Redactie KW

In de lange basketluwe periode werkte Kortrijk Spurs hun plan verder uit om meer dan hun mannetje te kunnen staan in TDM1, het vroegere tweede nationale. Dat er versterking zou komen was verwacht, maar nu zijn de contractbesprekingen afgerond met vier spelers.

De eerste naam, Mathieu Coucke (°2000, shooting guard, 2m), was niet direct een verrassing. Dit Kortrijks jeugdtalent kon afgelopen seizoen bij eersteklasser Mons volop meetrainen en zo de basketarme maanden in de eigen club sportief overbruggen. Vorige week tekende hij een profcontract bij Spurs. Dat hij als jeugdspeler uit de eigen club dit niveau heeft bereikt, maakt hem tot een rolmodel voor de aankomende jeugd.

Alex Laurent (°1993, 1.96m en 3-speler) is in Kortrijk nog niet zo gekend. De basketprof en captain van de Luxemburgse nationale ploeg speelde onder andere ook in Nederland, Spanje en Oostenrijk. Hij eindigde vorig seizoen derde in de hoogste afdeling in Oostenrijk. Zijn kwaliteiten zijn heel divers, presence, penetratievermogen, shot, rebound en tegelijk fysiek een heel sterke kerel en een leiderstype.

Twin Towers

Sander Van Caeneghem (°1995, 2.08m en power forward) heeft jarenlange ervaring in de Belgische hoogste divisie bij OH Leuven en zes seizoenen bij Mons. Voor jeugdspelertjes een indrukwekkende verschijning wellicht. Sander wordt een van de twin towers van Kortrijk Spurs, die voor gestalteoverwicht moeten zorgen, een bijzondere interessante schakel in het toekomstplan van de club.

De tweede van de twin towers heet Sade Aded Hussein (°1993, 2.07m en centerspeler). Hij speelde vorig seizoen in de Pro B in Frankrijk bij Poitiers en heeft de Franse nationaliteit. Hij speelde ook reeds buiten Frankrijk (Zweden, Estland, Verenigd Koninkrijk). Kampioen spelen staat nog steeds op zijn verlanglijstje, al werd hij in het verleden al vijf keer kampioen.

Ambitie: top vier

Naast de vier eerder genoemde spelers maken Mathieu Bergen, Donovan Walasiak, Jérome Vandenberghe, Brecht Guillemyn, Stan en Robbe Naudts de kern volledig. Vier jeugdspelers krijgen de kans volop met Fanion One mee te trainen en speelkansen af te dwingen: Pallieter Bevernage, Mathieu Prevost, Lucas Herpoel en Gil Dieltiens.

Headcoach blijft Jeroen Debaveye, nu geassisteerd door Joris Swillen en Jan Vermeersch. Ploegbegeleider is Michelle Coucke, inderdaad zus van. Pieter Destaebel is sportief manager.

En nu maar hopen dat volgend seizoen opnieuw als vanouds basket kan gespeeld worden. Spurs heren One ambiëren de top vier van de klassering in TDM1. Met bovenstaande vier kleppers extra mag dat. (SJK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.