Kortrijk Spurs heeft nog sprankje hoop op Europees ticket: “Hebben het zelf niet meer in de hand”

Benny Mertens wil Europees spelen met de Kortrijk Spurs.©ELD
Benny Mertens wil Europees spelen met de Kortrijk Spurs.©ELD
Redactie KW

De dames van Kortrijk Spurs verloren vorig weekend onverwacht op het veld van Basket Lummen met 78-71-cijfers. Een streep door de rekening voor de ploeg van coach Benny Mertens die desondanks toch nog een kleine kans maakt op de vijfde plaats.

“We waren simpelweg niet goed genoeg”, is Benny Mertens duidelijk over de match tegen Lummen. “We gingen overhaast te werk, leden dom balverlies en vonden de oplossingen niet. Het was een prestatie beneden alles. Dit is een natuurlijk een stuk van het groeiproces dat we moeten overbruggen.”

“Tegen Kangoeroes willen we nog eens alles uit de kast halen” – Benny Mertens (coach Kortrijk Spurs)

Kortrijk kijkt zaterdag met Castors Braine de landskampioen in de ogen. Een week later volgt op de laatste speeldag, jawel, Kangoeroes Mechelen. “Tegen Castors Braine staan we voor een onmogelijk opdracht. Maar tegen Kangoeroes, onze rechtstreekse concurrent, willen we nog eens alles uit de kast halen. Mechelen kreeg te kampen met covid-19, en zo moeten ze nog vier wedstrijden afwerken tegen 11 april. Met Sint-Katelijne-Waver, Namen en Liège Panthers krijgen ze op de koop toe nog eens drie kleppers voorgeschoteld. Is het voor ons volledig voorbij voor stek vijf? We hebben het in ieder geval niet meer in de hand. Alles zal uitwijzen hoe zij het er vanaf brengen. En uiteraard moeten wij nog aan het langste eind trekken op hun veld, wat zeker niet onmogelijk is. Globaal genomen mogen we heel tevreden zijn over ons seizoen, wat de resterende uitslagen ook zijn.”

Fusie

Maar de Kortrijk Spurs mogen eigenlijk meer verwachten. “Dat toonden we al tegen Phantoms Boom en Luik, maar ook tegen SKW en met wat meer geloof zat er meer in.” De fusie die er zit aan te komen tussen Sint-Katelijne-Waver en Koengoeroes Mechelen is een meevaller voor de Spurs. “Die fusie is inderdaad in ons voordeel. Dan gaat ook plaats zes Europa in, iets waar we graag op ingaan. We bekijken het stap per stap. We willen eerst ons plaats innemen bij de subtop en dan op het Europees toneel verschijnen. Het is dan hopen op een goeie loting.”

Acht trainingen

“Het is ook belangrijk om onze trainingen verder te professionaliseren. De ‘oudere’ speelsters staan nu driekeer op het oefenveld en de jongeren vier of vijf keer. We willen doorgroeien naar acht keer per week. Het is immers onze ambitie om hard te werken.”

En die ambities wil Kortrijk met het gros van de huidige kern bereiken. “Het was één van de betrachtingen om ons vertrouwen te stellen en hiermee door te gaan. We hebben dan ook geen enkele reden om afscheid te nemen van onze huidige groep. Yante Strumane vertrekt jammer genoeg naar Sparta Laarne, toch had ik liever gehad dat ze bleef deel uitmaken van mijn team. Dat Lara Gaspar zou vertrekken was aangekondigd. Zij zal dan ook vervangen worden. Op haar positie komen zelfs twee speelsters bij”, aldus Benny Mertens die samen met zijn assistent Olivier Vandenberghe aan het roer blijft. (Eddy Lippens)

Vrijdag 2 april om 20.30 uur: Castors Braine – Kortrijk Spurs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.