Kortrijk Spurs Dames probeert beste spel terug te vinden: “Boom was een gemiste kans”

Lisa Foucart, hier tegenover Marit Vloeberghs van Phantoms Boom vorig weekend. (EL)
Redactie KW

De dames van House Of Talents Spurs verloren vorig weekend op eigen veld van rechtstreeks top vijf kandidaat Phantoms Basket Boom met 64-73. Zaterdagavond staat de lastige uitstap naar Basket Namur Capitale op het programma.

Kortrijk, zonder de geblesseerden Sien Devliegher en Emma Van Thuyne, kon de punten na een matige wedstrijd niet thuishouden. “Dat is een gemiste kans”, zucht de 29-jarige Lisa Foucart, goed voor 11 punten.

“We begonnen aarzelend aan de partij, maar knokten ons terug op gelijke hoogte. Eventjes namen we ook afstand, maar te veel gemiste kansen (24 op 67) braken ons zuur op. In de laatste periode bleken we ook nog eens te soft in de verdediging, waardoor we al te gemakkelijk tegendoelpunten incasseerden. We blijven met een wrang gevoel achter. We misten uiteraard Emma en Sien, maar ook zonder hen hadden we die confrontatie moeten winnen.”

Beker

Zaterdag moeten de Spurs naar Namen, waar Namur Capitale hen partij zal geven. “Na de vlotte zege op 17 september in het teken van de Beker van België tegen Namen (60-89), moeten we er nu niet vanuit gaan dat we opnieuw gemakkelijk de punten mee richting Kortrijk zullen nemen. Toen leverden wij een knalprestatie af, terwijl Namen het nog zonder Carpreaux, Ogun en Range moest stellen.”

“De ploeg zal ons uiteraard niet onderschatten, ze zullen op hun hoede zijn. Toch moeten we nog altijd geloven in onze kansen. Het is een ploeg die ons wel ligt. Dat blijkt uit de resultaten uit het verleden, waar we het hen knap lastig maakten en zelfs eens aan het langste eind trokken. We spelen vaak een goeie match tegen hen, dat boezemt ons vertrouwen in.”

Hakken over de sloot

“Tot op heden zegevierden we in alle wedstrijden die moesten gewonnen worden, behalve tegen Boom. Maar ook in die gewonnen matchen was het altijd net met de hakken over de sloot. We zijn nog op zoek naar ons beste spelniveau. Het blijft voor iedereen een beetje zoeken. De Amerikaanse speelsters Megan Swords en Ashlyn Herlihy beginnen nu wel hun steentje bij te dragen. Ikzelf denk ploeggericht en hoop mee te evolueren met het team. Ik heb er alvast goeie hoop op”, besluit Lisa Foucart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier