Kortrijk Sport One pakt amper 1 op 5: “Geen reden tot paniek”

Robrecht Vanwijnsberghe. (Foto JVGK)
Redactie KW

Zaterdagavond ontving Kortrijk Sport One in de eigen Lange Munte Anderlecht. Het zag er lange tijd heel gunstig uit voor de thuisploeg, tot de bezoekers in de allerlaatste seconde de gelijke stand op het bord toverden en verlengingen uitsluitsel moesten brengen. Daarin toonden de Brusselaars zich de sterksten.

“In het derde quarter, bij 12 punten voorsprong, hadden we de match volledig in handen”, sakkert Robrecht Vanwynsberghe. “Anderlecht knokte zich echter terug in de match en wij hadden niet echt een antwoord in huis. Ze kwamen almaar dichterbij en op het einde van de match beslisten de details over winst en verlies. Er liep jammer genoeg net iets te veel fout bij ons in de laatste periode.”

Hogere intensiteit

Met een één op vijf kan de ploeg van coach Dirk De Waelle niet tevreden zijn. “We konden en moesten twee matchen meer gewonnen hebben. Maar we moeten enkel vooruit kijken en hard blijven werken. Als ploeg hebben we nog veel groeimarge, waardoor we zeker niet moeten panikeren. Het is zaak om iets meer intensiteit en agressiviteit voor de dag te leggen tijdens de wedstrijden. Nu volgen Lambusart, Leuven Bears Two en Loyers. Dat zijn drie haalbare kaarten, maar we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken”, aldus de power forward die in het tussenseizoen overkwam van Holstra Wevelgem.

“Ik begin stilaan mijn draai te vinden in deze nieuwe ploeg. Na 17 jaar bij Wevelgem voelde het toch wat vreemd aan en was het iets meer aanpassen dan aanvankelijk gedacht. Het is een toffe groep en ik werd snel opgenomen. Mijn niveau is in stijgende lijn en ik krijg voldoende kansen van de coach. Als ik hard blijf werken, ben ik ervan overtuigd dat ik de ploeg veel kan bijbrengen. Ik heb zeker geen spijt van mijn overgang.”

(BWL – Foto JVGK)

Zaterdag 14 oktober om 20.30 uur: Lambusart – Sport CB One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier