Knappe dertiger van BC Oostende tegen Luik

Met 101-70-cijfers heeft Oostende zijn opponent uit Luik verwoest. Vanaf de eerste minuut domineerden de geelhemden.

De titelverdediger greep de Luikenaars meteen naar de keel. Het duurde meer dan vijf minuten vooraleer Penninck de eerste veldkorf voor de bezoekers kon aantekenen. Fieler, Djordjevic, Jekiri en Lasisi hadden toen al een 16-2-score op het bord gespijkerd.

Driepunter van Lasisi

Aan de vrijworplijn plofte Kesteloot na 7’42” al een twintiger (25-5) op het bord. Dat verschil bleef het hele tweede kwart op het bord, ondanks een mini-stuiptrekking (35-20) van Luik. Met een flinke driepunter knalde Lasisi de 50-26-rustscore op het bord.

Nog voor het halfuur hoorde Montgomery bij 67-42 zijn vijfde fout. De eerste korf van het laatste luik, een bom van Mihailovic, was meteen goed voor de verwachte driepunter: 77-47. Buysse, goed voor 9 punten aan 100%, realiseerde op 25 seconden van het eindsignaal de score 101-70.

Avellino

De twaalf opgestelde spelers hadden elk hun aandeel in de productie. De helft van hen eindigde in de dubbele cijfers. Lasisi, Fieler en Djordjevic hoefden slechts veertien minuten te basketten. Woensdag wacht er in het Italiaanse Avellino een nieuwe opdracht in de Champions League.