Kjell Devacht en Melco One willen revanche tegen Lommel

© Melcospeler Kjell Devacht beseft dat het zaterdag beter moet. (Foto EF)
Redactie KW

Melco Ieper One ging vorige zondag met 101-88 de boot in bij Hubo Limburg United Two. Met de afwezigheid van Anthony Chada en Louis Hazard kon de ploeg van coach Bruce Minne verzachtende omstandigheden inroepen. Dit weekend komt Lommel naar Ieper voor de volgende competitiewedstrijd.

Het werd een lange terugrit naar Ieper na de nederlaag in het verre Hasselt (101-88). “De afwezigheid van Anthony Chada en Louis Hazard hebben we wel heel goed gevoeld”, vertelt Kjell Devacht. “Ook het hoge percentage waaraan Limburg United afwerkte, heeft ons in de eerste helft de das omgedaan. We werden soms te gemakkelijk geklopt, maar zij werkten ook wel heel goed af. Op het einde kwamen we beter in de wedstrijd, maar de kloof was te groot geworden om het tij nog te keren.”

Zaterdagavond is Lommel de volgende tegenstander van Melco, zij zakken naar de stedelijke sporthal in Ieper af. Lommel won tot nu toe vijf van de elf wedstrijden, dat is slechts één zege minder dan Melco. “We weten dat het een nieuwkomer is in tweede nationale, maar ze hebben zich goed versterkt met heel wat ervaren spelers van Houthalen. Het is een tegenstander die we hoe dan ook niet mogen onderschatten.”

“We weten dat het voor veel tegenstanders niet gemakkelijk is om in Ieper te komen spelen”

Bovendien verwacht iedereen ook een reactie na het verlies tegen Limburg United. We weten dat het voor veel tegenstanders niet gemakkelijk is om in Ieper te komen spelen, het is aan ons om de wedstrijd resoluut in handen te nemen en niets weg te geven aan onze tegenstander.”

Lang seizoen

In de klassering komt Melco Ieper One door de nederlaag tegen Limburg United voorlopig op de zevende plaats terecht. “Onze ambities blijven nog altijd hetzelfde. We mikken op een plaatsje in de play-offs en willen dat van een zo goed mogelijke uitgangspositie doen. Liefst van in de top vier. Het seizoen is echter nog ontzettend lang en er kan nog heel veel gebeuren. Hopelijk kunnen we als team blessurevrij verder spelen en kunnen we de jonge spelers en zij die geblesseerd waren goed inwerken in ons team. Hopelijk kunnen we dan na Nieuwjaar pieken en ons beste basketbal spelen op het moment dat de competitie in zijn definitieve plooi gelegd wordt.”

(BV)

Zaterdag 15 december om 20.45 uur: Melco Ieper One – Lommel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.