Kim Mestdagh, met Ieperse roots, zet na tien jaar stap opzij bij Belgian Cats

Kim Mestdagh. © VDB

Kim Mestdagh, geboren in Ieper, maakt geen deel uit van de selectie van de Belgian Cats voor de eerste twee wedstrijden in de voorronde van het EK 2023. Op haar 31ste besliste ze zelf een stap opzij te zetten en zich te richten op haar Italiaanse club Schio.

“Sinds mijn zestiende vertegenwoordig ik de nationale ploeg en ik heb meer dan tien jaar geïnvesteerd in het project van de Belgian Cats. Ik heb het altijd met liefde en passie gedaan omdat ik vind dat het Belgische truitje niets minder verdient dan 100 procent inzet”, onderstreept Kim Mestdagh.

Tol als atleet en persoon

“Dit kostte veel energie en offers die ik meer dan bereid was te brengen. Het eiste evenwel ook een tol als atleet en als persoon. Ik ben op een punt gekomen waar ik ervoor heb gekozen een stap opzij te zetten. Dit is een beslissing die ik niet licht heb genomen en ik heb ze niet gisteren gemaakt.”

“Het was een proces van bijna een jaar voor mij om tot deze beslissing te komen. De vorige coachingstaf (onder leiding van haar vader Philip Mestdagh, red.) was vorig jaar al op de hoogte en de federatie net na de Olympische Spelen.”

Trainer Valéry Demory reageert begripvol

Kim Mestdagh legt uit dat ze een onderhoud heeft gehad met de nieuwe trainer, de Fransman Valéry Demory, en deze begripvol reageerde.

“Als een oud-international begreep hij zelf heel goed op welk punt in mijn carrière en leven ik ben aanbeland, en waarom ik deze beslissing heb genomen”, aldus Kim Mestdagh, die eraan toevoegt te geloven dat ‘de ploeg in heel goede handen is’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.